Política

Colau rectifica i demana disculpes a la UB

Diu que es va “equivocar en explicar una anècdota personal” sobre els seus estudis

Lloa la universitat

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar ahir disculpes públicament i en privat al rector de la Universitat de Barcelona (UB) en explicar una “anècdota personal” que, “en el context actual”, ha generat confusió i “molts titulars”, segons va reconèixer a les xarxes socials. En una entrevista a la televisió, Colau va explicar que una directiva d’una empresa multinacional li va oferir acabar les dues assignatures de lliure elecció que li falten per acabar la carrera de filosofia de “manera fàcil”, i va assegurar haver declinat l’oferta. Els partits de l’oposició no van tardar a demanar a Colau que denunciés els fets, però l’alcaldessa va considerar ahir un “error” explicar l’anècdota “perquè es va generar confusió”. El rector de la UB, Joan Elias, també va donar la polèmica per tancada i explicada.

En la justificació que Colau va penjar a les xarxes socials, l’alcaldessa reconeix que “quan una s’equivoca, i encara més sent un càrrec públic, és una obligació reconèixer-ho públicament. [...] Em vaig equivocar en explicar una anècdota personal que, en el context actual, ha acabat generant molts titulars”.

En el relat que fa Colau, “sent ja alcaldessa, una persona d’una multinacional em va comentar que era una llàstima que no acabés la carrera i que em podia ajudar. Jo no vaig seguir amb la conversa ni vaig indagar per saber a què es referia. Simplement em va semblar que era una persona amb poder que considerava que l’obtenció d’un títol era un tema menor. Ahir [per dijous] en una entrevista on m’estaven preguntant sobre la polèmica dels màsters, vaig explicar aquesta anècdota. Va ser un error, perquè es va generar confusió entre una cosa i una altra, quan són diferents”.

Colau assegura que en la conversa amb el directiu “la Universitat de Barcelona no va aparèixer en cap moment” i que la xerrada “va ser breu” i “no va entrar en cap detall”. En l’escrit de disculpa, Colau assegura que “com a ex-alumna només puc tenir paraules d’agraïment cap a aquesta universitat i cap a totes les universitats públiques del país, que fan una tasca extraordinària en un context de retallades i dificultats” i va confirmar que va trucar al rector per demanar “disculpes per tot el soroll generat”, que va fer extensives a tota la comunitat universitària”.

LES FRASES D’ADA COLAU

Em vaig equivocar en explicar una anècdota personal que, en el context actual, ha acabat generant molts titulars
Una persona d’una multinacional em va comentar que era una llàstima que no acabés la carrera i que em podia ajudar. Jo no vaig (...) indagar
La Universitat de Barcelona no va aparèixer en cap moment en la conversa, que va ser breu i en què no es va entrar en cap detall


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona