Política

La sortida de Marta Felip de l’Ajuntament de Figueres s’encalla

Els intents de fer el traspàs a l’alcaldia entre l’agost i el setembre no fructifiquen i es podria allargar fins a l’octubre

Les previsions per concretar la renúncia de Marta Felip a l’alcaldia de Figueres entre l’agost i el setembre no es compleixen. Aquesta setmana les reunions internes al grup del PDeCAT, i entre el grup i el regidor independent Francesc Cruanyes, no han permès arribar a cap acord per facilitar una transició suau. El PDeCAT figuerenc sempre ha defensat que és Jordi Masquef, com a candidat declarat del partit a les eleccions municipals del 2019, qui ha de fer-se càrrec de la transició fins a final de mandat quan Marta Felip deixi l’Ajuntament per dedicar-se exclusivament a les seves funcions a la secretaria general de la conselleria d’Empresa i Innovació. Pel PDeCAT figuerenc, la situació idònia seria que Marta Felip mantingués l’alcaldia fins a les eleccions, però en les últimes reunions internes l’alcaldessa hauria deixat clar que aquesta no és la seva intenció i que fins i tot voldria accelerar el procés. En aquest sentit, l’únic que hauria aconseguit el partit es convèncer l’alcaldessa de continuar com a mínim unes setmanes més. L’altra opció del PDeCAT era convèncer Francesc Cruanyes perquè renunciï a substituir l’alcaldessa en aquest final de mandat i tampoc s’ha aconseguit en les últimes reunions. Amb el reglament a la mà, Cruanyes, com a número dos de la llista que es va presentar el 2015 i que avui governa la ciutat, és el candidat designat, si no és que renuncia voluntàriament. Amb la tranquil·litat de qui no aspira a tornar-se a presentar el 2019, Cruanyes no s’ha mogut d’aquesta posició i sap que possiblement pot recollir algun suport entre l’oposició, que no deixarà passar l’oportunitat de furgar entre els dilemes interns de l’equip de govern.

La tercera via, defensada pel PSC, que anima l’oposició a presentar un candidat –que no sigui cap de llista el 2019–, tampoc ha acabat d’arrelar entre la resta de forces. El traspàs d’alcaldia serà menys fàcil del que es preveia i es podria allargar fins a principi d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia