Política

La CUP vol un “desbordament popular” i trencar amb l’Estat

El diputat de la CUP Carles Riera va proposar ahir que s’iniciï “un procés de mobilització i d’acció política al carrer i a les institucions per treure el poder que l’Estat i les empreses tenen al nostre territori”. El cupaire apostava per aquesta mobilització com a estratègia de futur després del referèndum de l’1 d’octubre, del qual d’aquí a uns dies farà un any. “Cal crear noves institucions que siguin la base futura de la República, crear sobirania real i un desbordament popular que faci que els partits i les institucions catalanes tornin a trencar amb l’Estat i obrir un procés democràtic, referendar-lo i ser reconegut”, sentenciava el diputat.

Riera va participar en l’escola d’estiu de la CUP, a Sant Cugat del Vallès, que reflexionava entorn del municipalisme i de quines són les “accions que poden permetre destituir el règim del 1978”. També hi va ser present l’exdiputada Mireia Boya, del secretariat nacional de la CUP, que va reclamar prendre la “iniciativa” davant una situació actual de “punt mort i paràlisi”. “Necessitem un revulsiu i una estratègia democràtica i guanyadora. La pregunta del milió és: «Com ha de ser?»”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia