Política

García Egea reclama Sánchez “més explicacions i menys amenaces” pel tema de la tesi

El secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha reclamat avui al president el Govern, Pedro Sánchez, que deixi d’amenaçar sobre la seva tesi i es dediqui “més a explicar” perquè és “el que li toca” com a titular de l’Executiu.

En la roda de premsa després del comitè de direcció, García Egea ha dit que Sánchez hauria d’explicar “detalladament” totes les informacions periodístiques que consideren que posen en dubte la seva trajectòria i per això hauria de comparèixer al Congrés com han sol·licitat Ciutadans i el PP. “Menys enviar burofaxos i més convocar rodes de premsa per explicar informacions que afecten un mateix”, ha demanat al president del Govern, després de destacar que ni l’expresident Mariano Rajoy, ni cap dels seus exministres ha fet coses semblants, d’enviar faxos als mitjans, quan les notícies “no li han estat propícies”.

Pel que fa a la seva pròpia tesi, realitzada a la Universitat Politècnica de Cartagena, que no ha decidit publicar fins divendres passat, García Egea ha justificat que, quan la va presentar en 2015, ja estava en política i no va tenir temps de publicar les dades i conclusions i es va acollir a un dels plans d’estudis anteriors. Aquest pla d’estudis, d’abans de 2011, no exigia la publicació del treball si no hi havia reconeixement exprés de l’autor per fer-ho.

Per això, ha assegurat que “no hi ha cap problema” i, després de sol·licitar el divendres passat la seva publicació a la universitat, avui mateix ja es pot accedir al repositori digital de la Politècnica de Cartagena i descarregar-ho, ha assegurat. Segons ha explicat, conté dades que encara no havien estat publicats i conclusions a les quals havia arribat “derivat d’una anàlisi i procés de classificació”, per la qual cosa no ho havia publicat abans, però sí que ho ha “facilitat sense cap problema” a qui l’hi ha demanat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia