Política

Casado rebutja “obrir en canal” la Constitució i alerta que la impunitat dels separatistes seria “total”

El president del PP lamenta que s’estigui “humiliant” Espanya

Apunta que les decisions de la justícia belga fan replantejat l’espai Schengen

El president del PP, Pablo Casado, ha qualificat la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de reformar la Constitució per limitar els aforaments de “globus sonda” i “d’irresponsabilitat”. En una entrevista a la Cope, Casado ha volgut deixar clar que el PP no està a favor “d’obrir en canal la Constitució”. “És un marc perquè la impunitat dels que volen trencar Espanya sigui total i estem en contra”, ha afegit. El líder dels populars ha argumentat que el seu partit no s’oposarà al debat dels aforaments com proposa Cs a través d’una moció que aquest dimarts abordarà el Congrés. D’altra banda, ha lamentat que la justícia de Bèlgica estigui “humiliat” Espanya en referència a la decisió de rebutjar l’extradició de Valtònyc i ha assenyalat que aquestes decisions fan replantejar l’espai Schengen.

Casado ha defensat que Espanya no està per una reforma Constitucional perquè no hi ha els interlocutors necessaris. I ha posat com a exemple que en comptes de Miquel Roca, ara hi ha Gabriel Rufián i, en comptes de Gregorio Peces-Barba, ara hi ha Pedro Sánchez. Per a Casado, hi ha qüestions més importants per abordar com, per exemple, que les competències en educació siguin garantides per l’Estat. En aquest sentit, ha apostat perquè es faci com en l’àmbit de la justícia i que les comunitats autònomes administrin les escoles i paguin els professors però, en canvi, sigui l’Estat qui tingui les competències sobre els currículums i seleccioni els professors.

El líder del PP ha apostat per parlar sobre els més de 200.000 aforats a Espanya i no només dels polítics i ha rebutjat que l’aforament dels polítics suposi un privilegi perquè ho considera com a garanties per exercir la seva funció. En aquest sentit, s’ha obert a parlar dels aforaments en el marc de la moció que Cs ha presentat al Congrés, però ha rebutjat la reforma constitucional que ha proposat el president del govern espanyol.

D’altra banda, Casado ha criticat que la justícia d’altres països corregeixin l’espanyola. “Que vinguin a corregir-nos com si fos un tribunal de cassació, potser em fa replantejar el que és l’espai Schengen”, ha afegit Casado per després assenyalar que Europa va suprimir les fronteres perquè els països confiaven que si se s’escapava algú, un altre país el tornaria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona