Política

FRANCESC JOHÉ I CARRERAS

Alcalde de Brunyola

“El poble necessita un canvi radical”

Assegura que s’esforcen per situar Brunyola en el mapa i trencar la tendència al despoblament que ha marcat les darreres dècades

Soci d’una empresa mitjana del sector de la caldereria, assegura que disposa d’un equip de gent molt preparada que li permet dedicar-se a fer tan sols de director d’orquestra.

Quatre vots van decantar la roda de la fortuna cap a la llista patrocinada per ERC deixant fora de joc el PDeCAT, que, amb un nom o un altre, feia més de trenta anys que ocupava la poltrona de l’Ajuntament, una misèria estadística que, per a l’alcalde, Francesc Johé i Carreras, ha representat un canvi radical en la manera de portar el poble.

Hi ha bona relació amb l’oposició?
Nosaltres l’hem oferta, però suposo que necessiten temps. Després de tants anys, costa fer-te a la idea que has de marxar. Algun any, han fet propostes per al pressupost que hem acceptat. D’altres, res.
Com veieu el futur de Brunyola?
Necessita un canvi radical. El 1950 teníem 1.000 habitants i ara en som 380, amb un nivell d’envelliment molt important. Si no som capaços de trencar la tendència, el poble no tindrà futur. El que podem fer l’Ajuntament és ordenar el poble i fer-lo tan digne com sigui possible per viure-hi. El municipi són dos nuclis (Sant Martí i Brunyola) que fins ara vivien d’esquena l’un a l’altre. A través d’un referèndum, vam canviar el nom pel de Brunyola i Sant Martí; un primer pas per integrar els dos nuclis. Hem de crear estímuls perquè la gent triï aquest poble per viure-hi, ens hem de situar en el mapa i això vol dir ordenar-lo, arranjar-lo, millorar les comunicacions, etc. De moment, hem arranjat l’entrada a Sant Martí i estem treballant per aconseguir el cablejat de fibra òptica a tot el municipi. Hi ha una companyia disposada a fer-ho, però estem pendents de la resposta de la gent. Als anys setanta anàvem darrere el telèfon i ara el repte és aquest.
Tot això està molt bé però ja hi ha cases per llogar o comprar?
Aquest és un problema, ja que hi ha propietaris que no volen llogar ni vendre. Tenim una previsió de creixement amb una dotzena de cases noves al nucli de Sant Martí, però de moment no hem trobat inversors disposats a tirar-ho endavant.
Han aconseguit completar el programa electoral?
Pràcticament tot, i ara estem embrancats en nous projectes que no hi figuraven, com ara la construcció d’un local polivalent a la zona del polígon.
Necessari?
Creiem que sí, que ajudarà a cohesionar el poble. No volem fer un pavelló sinó un local a on fer trobades, representacions teatrals i el que convingui. Assegurar-nos un lloc per a altres coses en cas de pluja. També hi haurà un despatx on puguin treballar els membres de l’Associació de l’Avellana. El projecte ja està enllestit. Hem aconseguit recuperar els terrenys del polígon que pertocaven a l’Ajuntament i que l’anterior s’havia deixat perdre. Havien recepcionat el polígon sense rebre la part que corresponia a l’Ajuntament. Tenim molt ben acotat el pressupost i podem tirar endavant el local. Tenim el projecte i els diners.
Parli’m del pressupost?
Endeutament zero. Tenim un pressupost ordinari d’uns 380.000 euros que pugen fins a 550.000 amb els extraordinaris. Jo vinc del món de l’empresa i li asseguro que gestionar el pressupost d’una empresa de 50 treballadors és molt més complicat. Això no ens ha fet mai por, a banda que tenim un equip amb gent molt ben preparada. D’altra banda, haig de dir que el tracte amb la gent m’agrada i intento fer-ho sempre amb transparència i claredat, sense enganyar ningú. Les normes són les que són.
Militant d’ERC?
No, però tenim una relació molt satisfactòria. Ens donem suport en tot el que necessitem.
Es tornarà a presentar?
Encara ho haig de decidir. Queden moltes coses engegades que volen continuïtat. El grup segur que es tornarà a presentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona