Política

Cartes i música per rememorar l’1-O i vindicar la llibertat

Organitzat per Òpera Jove, l’espectacle ‘Del gris al groc’ s’estrenarà el 27 i el 28 de setembre al Teatre Municipal

Al llarg de la història, diversos personatges, de principis ferms, s’han enfrontat a l’estatu quo, cosa que els ha portat a la presó o a l’exili. Amb aquest fil conductor, la lectura de cartes escrites en moments crítics pels seus autors, i la música que no només acompanya i emociona, sinó que vol ser el traç del llapis sobre el paper, s’ha concebut Del gris al groc , una iniciativa de Òpera Jove , que s’estrenarà el dijous 27 de setembre a les 21 h i amb una segona sessió el divendres 28 a les 21.30 h. La dramatúrgia ha anat a càrrec del baríton Xavier Mendoza i la tria dels textos, de Chantal Botanch. El director escènic és Martí Peraferrer i el narrador de l’espectacle, Enric Arquimbau. Està previst que participin en l’espectacle personalitats de la vida social gironina com ara el professor Ramon Cotarelo; l’alcaldessa, Marta Madrenas; Montserrat Bassa, germana de la consellera Dolors Bassa; l’activista i exresponsable de l’ANC Girona Marta de Puig, però també l’actriu Carme Sansa i el monjo de Montserrat Sergi d’Assís. Quant a l’apartat musical, s’inclou la participació de la soprano Brenda Sara, la mezzosoprano Gina Reyner, el tenor Joan Francesc Folqué i el baríton Néstor Pindado. Els músics són Quim Solà al piano, Neus Plana a la flauta, Eloi Busch al violoncel i Joël Riu a la percussió.

Es tracta d’una vetllada musical i literària a favor de la llibertat que s’emmarca en l’agenda prèvia a l’1-O des d’un vessant cultural.

Xerrades, botifarrades i recompte de paperetes

La Plataforma 1 d’Octubre recull a la web www.1octubre2018.cat els actes previstos arreu del territori per commemorar el primer aniversari del referèndum. L’Ajuntament de Breda (Selva) i la Plataforma Unitària per la República Catalana de Breda han programat una taula rodona al centre cívic 1 d’Octubre a les 19.30 h que vol reunir representants de l’organització del referèndum a la vila. També es projectaran vídeos i fotografies de diferents moments de la jornada. A Aiguaviva també es volen recollir les imatges d’aquell dia en una exposició al pavelló. A Lloret de Mar el dissabte 29, a les 19 h a la plaça Pere Torrent, s’ha programat una xerrada amb el professor Ramon Cotarelo. L’acte inclou una botifarrada popular i un concert solidari contra la censura. A Girona s’han programat activitats en diferents escoles el cap de setmana. Diumenge, a les 11 h, hi haurà l’arribada clandestina de l’urna amb la Fal·lera Gironina al col·legi Verd. L’acte central del diumenge serà la manifestació unitària que es clourà amb un mur de llibres davant la comissaria de la Policía Nacional, a Pedret. El dilluns dia 1 al col·legi Verd, a les 18 h, es penjaran els missatges dipositats dins l’urna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia