Política

El tribunal belga es dóna 6 setmanes per decidir si jutja el cas contra Llarena

La cort acorda assignar tres magistrats al procés tenint en compte la complexitat del cas

La defensa de Llarena vol que Bèlgica dictamini si pot jutjar el magistrat abans d’entrar en el fons del cas

El tribunal de Primera Instància del jutjat francòfon de Brussel·les s’ha donat aquest matí sis setmanes per decidir si és competent per jutjar el procés per la demanda de Carles Puigdemont i els seus exconsellers contra el jutge del Tribunal Suprem espanyol Pablo Llarena. La cort ha acordat assignar tres magistrats al procés tenint en compte la complexitat del cas, com havia sol·licitat l’advocat que defensa els interessos d’Espanya. Les parts ara hauran de presentar per escrit els seus arguments.

“El cas serà referit a una cambra de tres jutges. Considerem que és el millor i més positiu tenint en compte la seva complexitat”, ha assegurat l’advocat de Carles Puigdemont i els exconsellers, Gonzalo Boye. La defensa de Llarena i l’acusació tenen discrepàncies sobre com ha d’evolucionar el cas. L’advocat del jutge del Suprem, que actua en nom de l’Estat espanyol, vol que abans de res Bèlgica declari si és o no competent per jutjar Llarena. “Avui Espanya defensa la immunitat de la jurisdicció dels tribunals i els jutges espanyols davant de la justícia belga”, ha assegurat Hakim Boularbah en declaracions a la premsa.

“Hi ha discrepàncies en la jurisdicció perquè, si no, no sabem què fa Espanya personada en aquest cas”, ha dit Boye. Segons ell, la demanda no és contra “un magistrat del Suprem, sinó un senyor que es diu Pablo Llarena, que va fer manifestacions privades” que afecten la seva feina jurisdiccional.

Ara, les dues parts s’intercanviaran escrits sobre aquesta qüestió, i els tres jutges que han assumit el cas s’hauran de pronunciar. La defensa de Llarena ha dit que confia que aquest tema es pugui resoldre en “sis setmanes”. Pels advocats de Puigdemont, la qüestió es pot allargar molt més.

En qualsevol cas, si finalment Bèlgica decidís que sí que pot jutjar Llarena, s’hauria de marcar un calendari i tot el procés podria no començar fins a finals del primer trimestre de l’any vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona