Política

Interior multa Juanjo Bosk pels talls de l’AP-7 i de l’N-II

L’activista diu que se l’acusa de donar instruccions “a la massa” i nega que l’identifiqués cap mosso

El cantant empordanès Joanjo Bosk denuncia que el Departament d’Interior l’ha multat per haver participat “activament” en els talls de carreteres que es van fer a l’N-II i l’AP-7 a l’Alt Empordà durant l’aturada de país del 3 d’octubre.

Bosk va rebre una notificació fa 15 dies en la qual se l’informa que la sanció era fruit del seu paper “d’organitzador” dels talls. “Diuen que vaig mobilitzar i donar instruccions a la massa que hi havia, però això és totalment fals perquè jo era un participant més dels centenars de persones que hi havia”, va insistir ahir en declaracions a l’ACN. L’activista, a més, assegura que els Mossos d’Esquadra no el van identificar en cap moment. “Penso que a les portes de l’1-O no ens podem permetre que la repressió vingui del mateix govern”, remarcava.

En l’avís de sanció d’Interior “se l’acusa d’organitzar, mobilitzar i donar instruccions a la massa”, acusacions que ell nega. El cantant figuerenc indica que “aquells talls van ser espontanis” en la majoria d’indrets del país

Bosk, que no va voler especificar la quantitat de la sanció, va fer notar que, a l’expedient, hi ha el número de placa de dos agents, que, en cap cas el van identificar. Per això, creu que se l’ha utilitzat de “cap de turc” perquè és una persona “coneguda a la zona”.

Des d’Alerta Solidària han enviat un comunicat on mostren el seu suport a Bosk i “a la resta d’encausats i sancionats”. Consideren que es tracta de “multes polítiques” i reclamen al Departament d’Interior que “no apliqui el Codi Penal i l’anomenada llei mordassa de l’Estat espanyol. Aquest divendres a les vuit del vespre han convocat una concentració de suport i una roda de premsa a Figueres per donar detalls del cas.

LA DATA

28.09.18
Concentració.
Aquest divendres es fa una concentració de suport a Juanjo Bosk a Figueres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia