Política

Borrell convoca l’ambaixador belga per una carta enviada a Forcadell en què es qüestiona la democràcia espanyola

En la missiva, el president del Parlament de Flandes diu que mantenir els polítics presos durant mesos és una prova que Espanya no té “les condicions per ser par d’una democràcia moderna en la Unió Europea”

El ministre d’Afers Exteriors, Josep Borrell, ha convocat l’ambaixador de Bèlgica a Espanya, Marc Calcoen, en protesta per la carta que el president del Parlament de Flandes, Jan Peumans, ha enviat a l’expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i en la que qüestionava la democràcia espanyola.

Fonts del ministeri han confirmat a Efe que l’ambaixador belga va ser convocat per la directora general d’Europa Occidental, Central i Sud-est d’Europa del ministeri d’Exteriors de l’Estat espanyol dijous passat dia 20.

Segons han detallat les mateixes fonts, l’objectiu de la convocatòria era traslladar-li el “profund malestar” pel contingut i els termes de la carta dirigida pel president del Parlament Flamenc a Forcadell i que es va fer pública en les xarxes socials.

En paral·lel a la reunió a Madrid, va tenir lloc també a Brussel·les una reunió entre l’encarregat de negocis d’Espanya i la direcció general d’Europa del Ministeri belga, a petició d’Espanya.

Les fonts diplomàtiques han explicat que en les dues reunions es va entregar una còpia d’una carta de protesta que ha fet arriba l’encarregat de negocis d’Espanya a Bèlgica al president del Parlament Flamenc.

La carta de Peumans ha estat publicada pel diputat de a N-VA (independentistes flamencs) Mark Demesmaeker en el seu compte de Twitter , on diu haver entregat la missiva a Forcadell en una visita a la presó de Mas d’Enric

“Mantenir als polítics detinguts durant mesos és un acte fins i tot més insidiós, una prova que el govern espanyol no és capaç de complir les condicions per ser par d’una democràcia moderna en la Unió Europea”, diu la carta de Peumans.

Afegeix que “la violència utilitzada” durant les eleccions a Catalunya “va ser només l’expressió més indignant d’una política no democràtica” i mostra el seu “suport” a Forcadell per la seva a“ambició de donar a la població de Catalunya l’oportunitat d’escollir la seva pròpia identitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia