Política

Corbyn demana als seus que es preparin per a uns comicis

El líder laborista no acceptarà la proposta de May sobre el ‘Brexit’

S’oposa a una sortida sense pacte amb la UE

El líder laborista, Jeremy Corbyn, va assegurar ahir, en el discurs de clausura del congrés del partit a Liverpool, que votarà en contra del pacte que el govern conservador assoleixi amb la Unió Europea (UE), quan es voti al Parlament, si es basa en la proposta actual de la primera ministra,Theresa May, conegut com a pla de Chequers.

Corbyn va afirmar que, si May no vol tornar a Brussel·les per renegociar les condicions, o si es decanta per un Brexit sense pacte, aleshores provocarà unes eleccions generals. I va demanar als seus que estiguessin preparats per als comicis.

L’afirmació de Corbyn augura un xoc de trens amb May perquè la primera ministra ha deixat ben clar que serà el pla que acordi amb la UE o res. No tornarà a Brussel·les a renegociar cap acord. Corbyn considera que una sortida sense pacte “seria un desastre nacional”.

És molt poc probable que el pla que tanqui May s’ajusti a les sis condicions que exigeix Corbyn, entre les quals hi ha continuar en el mercat únic i la unió duanera i que les nacions que integren el país (Escòcia, Irlanda del Nord i País de Gal·les) hi estiguin d’acord. “Només donarem suport a un tractat que inclogui la unió duanera i cap frontera amb Irlanda, que protegeixi els llocs de treball i que es garanteixen els estàndards mediambientals i dels consumidors, i que sigui acceptat per sindicats i el sector empresarial”, va prometre. Les paraules de Corbyn redueixen encara més les possibilitats perquè el Parlament aprovi el pacte que pugui aconseguir May. Els tories (amb els unionistes nord-irlandesos) tenen 325 dels 650 diputats a Westminster. La facció antieuropea del Partit Conservador, liderada per Jacob Rees-Mogg i integrada per entre 50 i 100 diputats, ja ha dit que votarà en contra del pla de Chequers. La UE ha rebutjat aquest pla i segurament May haurà de fer més concessions.

May descarta anar a les urnes abans del 2022

Theresa May va descartar ahir, des de Nova York, unes noves eleccions abans que acabi la legislatura el 2022. Ara mateix, els laboristes avantatgen els conservadors en els sondejos per un 41%-37%. En un discurs a Bloomberg, May va afirmar que “moltes veus a Europa asseguren que hi haurà un pacte”. Tot i reconèixer dificultats, es va mostrar optimista davant el sector empresarial nord-americà i va dir: “Continuarem formant part de la família europea”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona
ARBÚCIES

La CUP proposa la gestió pública de les plantes embotelladores d’aigua

ARBÚCIES

Referèndum: com, quan i per què

barcelona
Jaume Veray Cama
Cap de llista del PP a la circumscripció de Girona al Parlament el 12-M

“Potser fent eleccions cada mes solucionaríem més coses”

Girona
Estats Units

Protesta i resposta policial als campus

Los Angeles
Laia Estrada i Cañon
Candidata de la CUP a la Presidència de la Generalitat

“Ens juguem que la política es torni a fer des de casa nostra”

Barcelona
crònica

‘Runner’ Illa i el ritme dels socialistes

ERC

La “claredat” d’Aragonès

barcelona
anàlisi

Esquerra, a mobilitzar l’esquerra