Política

El Pacte de Toledo acorda lligar les pensions a l’IPC

Tots els grups parlamentaris a excepció d’ERC han donat suport a la mesura

El Pacte de Toledo ha acordat aquest dimecres que la revalorització de les pensions torni a anar vinculada a l’IPC real, una mesura que arriba dos anys després de la constitució de la comissió. Segons ha explicat la diputada del PSC al Congrés dels Diputats, Mercè Perea, l’acord suposa un “punt i a part” a la comissió. Aquest serà l’únic índex que es tindrà en compte a l’hora de calcular les prestacions per jubilació i qualsevol altra modificació també hauria de ser acordada pel Pacte de Toledo, segons ha afegit. La diputada ha celebrat que la decisió s’hagi pres amb un “consens majoritari”.

Els principals grups parlamentaris de la comissió de seguiment i avaluació dels acords del Pacte de Toledo del Congrés han aconseguit l’acord sobre la redacció de la recomanació dedicada al manteniment del poder adquisitiu de les pensions, mitjançant la seva actualització amb l’IPC.

L’acord l’han tancat PP, PSOE, Units Podemos, Ciutadans, PDeCAT, PNB i Compromís. Això és, tots els grups representats, a excepció d’Esquerra Republicana. La redacció d’aquesta recomanació, principal punt de desacord dels grups en la negociació que mantenen des de fa pràcticament un any i mig, és similar a l’aconseguida en l’última revisió de les recomanacions, i que data de 2011.

La dificultat per arribar a un acord a partir de les dues propostes que estaven sobre la taula de la Comissió va obligar a suspendre la reunió de la setmana passada, optant els grups per negociar de forma paral·lela un acord per a aquesta recomanació. Després de diverses trobades la setmana passada i aquesta, aquest dimecres la comissió ha aconseguit segellar l’acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Colòmbia

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona