Política

El PP demana la dimissió de Buch pels incidents en manifestació de policies

El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha demanat la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch, pels incidents ocorreguts avui a Barcelona, després que manifestants independentistes hagin pretès boicotejar una protesta de l’associació de policies i guàrdies civils Jusapol.

En declaracions als mitjans durant una visita a Castelldefels, Albiol ha demanat la dimissió del titular d’Interior de la Generalitat per la seva “irresponsabilitat i la seva incapacitat” per evitar els incidents i les “agressions” per part de “radicals independentistes” contra els Mossos i els participants en la manifestació convocada per Jusapol.

“És inadmissible que els radicals independentistes hagin arribat fins on se celebrava l’altra manifestació sense que ningú no hagi previst tallar-los abans el pas”, ha denunciat el president del PP de Catalunya, qui ha acusat així a Buch “d’incapacitat”.

A més, segons Albiol, l’independentisme “radical”, amb el “consentiment” del Govern, ha utilitzat avui la “violència” no només contra les forces de seguretat de l’Estat, sinó també contra la policia autonòmica catalana.

D’altra banda, ha afirmat que el seu partit exigirà la convocatòria “immediata” d’eleccions a Catalunya si el president del Parlament, Roger Torrent, desconvoca el ple del Parlament fixat per a la setmana que ve, després de “quatre mesos de paràlisi” de la cambra catalana.

També i en vigílies del primer aniversari del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional, Albiol ha instat al president de la Generalitat, Quim Torra, a abstenir-se de celebrar actes commemoratius de l’1-O.

“El millor que podríem fer tots, principalment Torra i els seus companys, és passar aquell dia amb discreció”, ha aconsellat el dirigent popular als líders independentistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona