Política

Artadi desvincula les paraules de Torra dels incidents

La consellera de la Presidència considera “cínic” que Sánchez demani que la política torni a les institucions i avisa que l’independentisme no està obligat a mantenir-lo

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha desvinculat les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, animant els CDR a “apretar” dels incidents d’aquest dilluns. “Una cosa és apretar i una altra és ser violent. Torra demana que la gent segueixi mobilitzada i exigent, en cap cas demana violència”, ha defensat Artadi en una entrevista a ’Els Matins” de TV3. D’altra banda, ha qualificat de “cínic” que el govern de Pedro Sánchez demani que la política torni a les institucions tenint en compte que el PSOE va votar a favor del 155. I ha avisat el president del govern espanyol que l’independentisme no està obligat a mantenir-lo “si no pensa fer res” tot afegint que “se li acaba el temps”.

Artadi ha atribuït els incidents d’aquest dilluns a una “minoria” que no representa la majoria del moviment independentista però ha admès que aquestes imatges “no ajuden”. Es tracta, segons la portaveu del Govern, d’una nova situació que fins ara no s’havia produït que “desvirtua” en part el discurs del pacifisme. A més, ha afegit que hi haurà molta gent que voldrà utilitzar aquests incidents encara que a la premsa internacional no s’hagin magnificat.

Després que els partits de l’oposició hagin atribuït els incidents de davant del Parlament i de la Prefactura de la policia espanyola a les paraules de Torra animant els CDR a “apretar”, Artadi ha desvinculat una cosa i l’altra. La consellera de la Presidència ha assegurat que el president de la Generalitat demana que la gent segueixi mobilitzada i exigent però que en cap cas demana violència.

De fet, segons Artadi, ni Torra ni els mateixos CDR avalen els incidents tot recordant que la manifestació ja s’havia desconvocat feia estona quan es van produir els aldarulls davant les portes del Parlament. El Govern està, segons Artadi, “plenament compromès amb el pacifisme i no avala actituds violentes”.

La consellera de la Presidència ha defensat que els Mossos van “aguantar bé” la situació i que l’operatiu de la policia catalana no es va veure desbordat tot i que els agents van haver d’aguantar que els tiressin objectes.

Artadi ha admès que al Govern li està costant “acabar de marcar les passes a seguir, fer-ho públic i comunicar-ho correctament”. Una qüestió que no atribueix únicament al Govern, sinó també al Parlament, als partits i a les entitats. Així mateix també ha reconegut que l’executiu català va lent. Una situació que atribueix al fet que l’Estat hagi intentat escapçar l’independentisme. I en aquest sentit, ha assenyalat que és més difícil prendre decisions quan no poden seure tots els actors independentistes en una mateixa taula tenint en compte que són a la presó o a l’estranger.

D’altra banda, Artadi ha avisat a Sánchez que se li està acabant el temps i li ha preguntat què pensa fer per mantenir el seu govern. Per a la portaveu del Govern, calen gestos i demostracions que realment el govern espanyol vol una negociació política i sincera. “No ens sentim obligats a mantenir Sánchez si no pensa fer res”, ha alertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La JEC valida que RTVE emeti les entrevistes als candidats al Canal 24 hores

barcelona

Junts deixa el govern retraient el “menyspreu” de l’alcalde

MATADEPERA

Girona avalua les polítiques de cooperació per redactar un nou pla director

GIRONA
estat espanyol

El fiscal general descarta dimitir després de la reprovació del Senat

barcelona
política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador