Política

POLÍTICA

Ultimàtum del president Torra al president Sánchez

“Si abans de novembre no es concreta una oferta sobre el dret a l’autodeterminació no podrem garantir cap mena d’estabilitat al Congres de diputats”, ha afirmat en el discurs del Ple de Política General

El president Torra ha començat el seu discurs al Parlament poc després de dos quarts de cinc de la tarda desmarcant-se dels aldarulls viscuts els darrers dies . “Ha estat un cap de setmana llarg, ha reconegut, i un dilluns intents”, referint-se a la commemoració del primer aniversari de l’1-O, que ha definit com “la victòria de la democràcia, que va vèncer la violència, l’amenaça i la por”. En relació a la concentració davant el Parlament ho ha qualificat com a “fets aïllats que no ens son representatius i que confio que no es tornin a repetir”. En aquest sentit, considera que “cal fer autocrítica seriosa. El camí de la independència no és aquest. Tot el contrari. No tenim res a amagar en l’exercici de l’autodeterminació. D’aquesta manera vam vèncer un estat autoritari. Hem d’auto exigir-nos que la mobilització sigui sempre radicalment no violenta”. Això, sí, “sense reduir gens la intensitat d’aquesta mobilització”. Igualment ha anunciat que el conseller d’Interior, Miquel Buch, compareixerà a la Cambra a petició pròpia per explicar l’operatiu. “Els dirigents polítics ens hem d’explicar més i millor”, ha assegurat durant la primera part d ela seva intervenció. A continuació, algunes de les reflexions de la seva intervenció:

Unitat

“Cal que els partits independentistes

recuperin el treball unitari i que s’acabi aquest mirar-se de reüll constant”.

S’acaba la paciència

“La paciència no és infinita però una vegada més oferim que ens facin propostes. Avui mateix li enviaré una carta al president Sánchez per a reunir-nos el més aviat possible. Però no vull tornar a sentir a parlar de diàleg si no s’exerceix i no es concreta amb claredat.

Ultimàtum

“El marge del president Sánchez s’ha acabat. si abans de novembre no concreta cap oferta en relació al dret d’autodeterminació no podrem garantir cap mena d’estabilitat al Congres de diputats. Abans de novembre cal una proposta amb aval internacional”

Compromís cívic

“Hem tornat a comprovar que la gent hi és i que no permetrà que es malbarati el somni. Treballem intensament per acabar la feina. Avancem mentre oferim a l’Estat que s’enganxi al camí de la democràcia i a la negociació. La decisió és seva. Nosaltres avancem sense més espera.”

Poder judicial

“La reputació del poder judicial espanyol és zero a Europa, per això la votació d’aquest matí. Lamento que en aquesta defensa no hi siguem tots les diputats, No és qüestió ideologies. Hi hem de ser tots, els demòcrates. No es pot permetre que un jutge s’inventi formes per subvertir la composició d’un Parlament escollit en les eleccions”.

Acusació particular

“El govern de la Generalitat es personarà a acusació particular en totes les causes judicials obertes contra l’independentisme i contra la llibertat d’expressió. No podem permetre que es persegueixi gent per defensa lademocràcia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.