Política

La Mesa no aborda la validesa del vot dels diputats de JxCat suspesos per Llarena

La formació de Puigdemont manté que no cal que presentin cap designació d’un diputat substitut mentre que ERC confia que ho facin abans que es reprengui el ple d’aquest dijous

La Mesa del Parlament ha acabat aquest dimecres sense que dins s’hagi abordat què passarà dijous amb els vots dels diputats de JxCat afectats per la suspensió del jutge Pablo Llarena. La reunió d’aquest dimecres a la tarda ha donat compte de l’escrit que Oriol Junqueras i Raül Romeva han presentat per designar un company del grup d’ERC per tal que exerceixi els seus drets com a diputat i voti per ells. Però com que Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull i Jordi Sánchez no n’han enregistrat cap, el seu cas no s’ha arribat a tractar ni la Mesa ha pres cap acord al respecte. Malgrat això, les diferents interpretacions que JxCat i ERC fan sobre la necessitat de presentar aquest escrit després de l’acord votat dimarts al matí són tan distants que els de Puigdemont creuen que podran votar sense que calgui fer aquest tràmit en considerar que el Parlament ha decidit que no estan suspesos, i en canvi els republicans consideren que l’acord del ple obliga a designar un altre diputat si es vol que compti el seu vot. A més, els republicans confien que la posició de JxCat canviarà i presentaran l’escrit els quatre diputats afectats, però la incògnita sobre què passaria si no ho fan plana sobre tota la discussió.

De fet, els lletrats consideren que els vots de Puigdemont, Rull, Turull i Sánchez no es podran tenir en compte si no presenten l’escrit de designació d’un diputat del seu mateix grup, en entendre que l’acord de ple aprovat dimarts i la resolució de Llarena té afectació directa sobre les delegacions de vot anteriors i és requisit indispensable per poder exercir el dret a vot en el ple.

Des de l’entorn republicà asseguren que els lletrats han explicat el seu criteri als membres de la Mesa de JxCat, però ells consideren que en no haver-hi un pronunciament formal durant les reunions de la Mesa, els serveis jurídics no han comunicat res oficialment.

Amb tot, tant uns com altres esperen que les hores que queden fins a les 11.00 hores de dijous, quan es tornarà a reunir la Mesa, serveixin perquè JxCat i ERC arribin a un acord i el ple es pugui reprendre amb normalitat i sense conflicte intern a la majoria que dona suport al Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona