Política

En directe

Debat de Política General

Torrent exigeix a JxCat que “esmeni errors” en l’escrit per acceptar la fórmula de Batet

El president reclama que siguin Puigdemont, Turull, Rull i Sánchez qui personalment demanin votar a través del seu portaveu en virtut de l’acord aprovat al ple de dimarts

Es retarda l’inici de la sessió plenària

El president del Parlament, Roger Torrent, torna la pilota a la teulada de JxCat. Després que el portaveu, Albert Batet, hagués presentat un escrit dient que seguiria votant en nom dels quatre diputats afectats per la interlocutòria del jutge Pablo Llarena al·legant que el ple havia rebutjat la seva suspensió, Torrent ha fet saber al grup que acceptaria la fórmula si “s’emenen errors de base” a l’escrit. En aquest sentit, el president ha avisat JxCat que no pot ser Batet qui s’atribueixi l’exercici del vot dels seus diputats, i reclama al grup que siguin els quatre electes els que signin personalment i presentin a la Mesa un escrit explicant que després de l’acord del ple de dimarts passat al matí, el seu portaveu votarà per ells.

Des de l’equip de Torrent asseguren que són criteris tècnics més que polítics, i que interpreten que si s’enregistra un escrit nou és perquè es compleix l’acord del ple que parlava de la “designació d’un altre diputat per exercir els drets” dels suspesos per Llarena. Per tot això, l’inici de la darrera sessió del debat de política general que havia de començar a les 12.00 hores s’ha retardat, donant així temps a JxCat perquè accepti les modificacions i presenti la nova documentació. A hores d’ara, la Mesa del Parlament continua reunida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia