Política

PSC, PP i Ciutadans intenten bloquejar l’acord entre ERC i Junts per Catalunya

La Junta de portaveus de la mesa del Parlament analitza la situació mentre s’ignora quan es podrà celebrar el ple de Política General

La decisió del PSC, el PP i de Ciutadans de portar a la Junta de portaveus de la mesa del Parlament l’acord entre ERC i Junts per Catalunya ha tornat a encallar l’inici del ple de Política General. Just després que els portaveus de les dues formacions fessin una roda de premsa per exposar els detalls de l’acord, ha transcendit que la mesa tenia recels en relació al text. La situació s’havia desbloquejat després d’una llarga reunió de les cúpules dels partits però ara depèn del resultat de la nova reunió de la mesa.

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol i el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià han fet aquest dijous a la tarda una roda de premsa per explicar l’acord a què han arribat per desencallar la delegació del vot al Parlament dels diputats de JxCat.

Eduard Pujol ha explicat que celebren l’acord a què han arribat perquè permet respectar els drets dels diputats a l’exili i a la presó. Sergi Sabrià ha defensat que l’acord permet garantir els drets dels diputats afectats i no canvia les majories parlamentàries. Sabrià ha afegit que el mecanisme adoptat ha estat diferent. Qüestionat sobre si la fórmula adoptada significa que uns diputats han estat substituïts i els altres només han delegat el seu vot, Sabrià ha explicat que les dues fórmules permeten garantir el dret de vot de tots els diputats.

Sabrià també ha estat preguntat pel cas del diputat Toni Comín, que a diferència d’Oriol Junqueras i Raül Romeva encara no ha fet explícit el seu requeriment per a la delegació del seu vot. Al respecte, Sabrià ha explicat que aquest fet no permetrà que Toni Comín voti avui al ple, però que en els próxims dies regularan la seva situació.

Pujol també ha respost a preguntes sobre la garantia de continuïtat del Govern i ha explicat que la voluntat de la majoria de JxCat i ERC és que així sigui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona