Política

El referèndum que buscava vetar el matrimoni gai a Romania fa figa per la baixa participació

En les dues jornades de votació només acudeix a les urnes el 20,4% del cens, molt per sota del llindar del 30% necessari per validar la consulta

La iniciativa pretenia que la constitució definís el matrimoni com la unió entre home i dona i no entre dues persones, tal com estableix ara

El referèndum amb el qual es buscava vetar el matrimoni de les parelles del mateix sexe a Romania ha fracassat aquest diumenge per la baixa participació. La consulta no ha superat el llindar del 30% perquè fos vàlida, segons les dades oficials.

Després de dues jornades de votació, només ha participat el 20,41% dels 19 milions de ciutadans cridats a les urnes, segons les xifres de l’Oficina Electoral Central.

La consulta, que tenia el suport del governamental Partit Social Demòcrata (PSD) i l’Església Ortodox, pretenia esmenar la Constitució perquè el matrimoni no es defineixi, tal com ara, com la unió entre dues persones, sinó específicament entre un home i una dona. Es volia tancar la porta així a una legalització futura dels enllaços homosexuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia