Política

Aragonès nega que hi hagi “fractura social” per qüestions polítiques

El vicepresident del govern alerta que és la desigualtat econòmica el que posa en perill la cohesió social

Atribueix i a l’actuació de l’Estat i als interessos electorals de Cs la tensió al carrer

El vicepresident del govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha rebutjat que hi hagi fractura social a Catalunya pel debat polític i ha acusat l’Estat i Cs de “tensionar el carrer”.

En el torn de rèplica del govern als grups parlamentaris en el marc del debat monogràfic impulsat per Cs, Aragonès ha rebutjat que hi existeixi una “fractura social” a Catalunya per motius ideològics i polítics. En canvi, ha alertat que el risc real per a la convivència prové de la desigualtat d’oportunitats i del repartiment de la riquesa en el context de la recuperació econòmica i “no si algú vol posar un símbol o el vol retirar”.

El republicà ha defensat que “la convivència és sagrada” i “la cohesió social està per sobre dels projectes polítics”. En aquest sentit, ha assegurat que el projecte independentista vol eines que ara no té per “enfortir” la cohesió social, com les competències en l’àmbit de l’habitatge, de la dependència o la legislació laboral.

Per Aragonès, qui ha intentat trencar la convivència a Catalunya és “l’actuació de l’Estat espanyol contra els drets i llibertats i el fet que hi hagi presos polítics i dirigents a l’exili”. I ha assenyalat els poders de l’Estat com els “màxims responsables” de la tensió als carrers.

A més, ha afirmat que “el 155 ha suposat una greu afectació dels serveis socials a Catalunya, que són els que garanteixen la cohesió social i la convivència al país”

El vicepresident ha retret a Cs que “tensionin el carrer” amb l’objectiu d’aconseguir quatre vots més en unes eleccions i els ha advertit que es poden trobar que Vox se’ls hi menja vots. “Quan entres a competir en aquests àmbits et trobes que hi ha algú que va més a l’extrem”, ha avisat a Cs.

Aragonès ha convidat el partit d’Inés Arrimadas a anar al Palau de la Generalitat per reunir-se amb ell i amb el president Torra per tractar de les qüestions que uneixen els catalns, tal com li ha demanat Cs. Tot i que Arrimadas va declinar reunir-se amb Torra al Palau a l’inici de la legislatura per la presència d’un llaç groc a la façana, Aragonès ha revelat que Cs sí que ha anat a reunions al departament d’Economia “sense càmeres”, malgrat que hi ha un cartell que recorda Junqueras.

D’altra banda, Aragonès ha replicat a PSC-Units que tradueixin en “fets” la seva opinió contrària a la presó preventiva dels líders independentistes i els ha demanat “valentia per fer-ho. “Tenim un camí per avançar si el diàleg és honest i hi ha voluntat de negociació. La solució no estarà l’enfrontament ni l’ús de la força ni el codi penal sinó en la negociació política”, ha assenyalat.

El número 2 del govern ha recriminat al PP que busquin atribuir a la CUP “una inexistent relació amb la violència per afavorir-ne la il·legalització” “Això és afavorir la convivència? [La CUP] És una força que té més alcaldies a Catalunya que vostès, pensin’s-ho”, ha etzibat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys catorze morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona
estat espanyol

El PSOE amplia l’avantatge sobre el PP en el primer CIS després de la investidura d’Illa

barcelona