Política

Els tres regidors de la CUP a Barcelona no repetiran com a caps de llista

Maria Rovira, Eulàlia Reguant i Pere Casas no descarten formar part de la candidatura en posicions sense possibilitat de sortir escollits

Els tres regidors de la CUP-Capgirem Barcelona no encapçalaran la llista de la formació política per a les eleccions municipals de l’any vinent però no descarten formar part de la candidatura sempre que no ocupin llocs amb possibilitat de sortir reelegits. Ho ha explicat Maria Rovira aquest dijous i ha recordat que des de la CUP s’entén que el “relleu és necessari i sa” i ha de servir per “no acomodar-se”. Per això, ha apel·lat a l’ADN del projecte i ha recalcat que “moltes cares” poden defensar el projecte per la ciutat de Barcelona.

El cap de llista de la CUP es farà públic el mes de gener després d’un procés participatiu per definir també, el programa electoral. Per confeccionar el seu programa electoral, la CUP fa una crida a la participació a través de les assemblees de barri. El feminisme, les polítiques LGTBI, l’habitatge, els drets de les persones migrades o la massificació del turisme són alguns dels eixos amb què es vol centrar el debat. A partir del desembre, s’escolliran les conselleres de districte i no serà fins al mes de gener que la CUP-Capgirem Barcelona donarà a conèixer els noms que encapçalaran la candidatura a l’alcaldia de Barcelona.

Els tres regidors que tancaran el juny vinent la legislatura no estaran entre les primeres posicions però continuaran fent feina i formant part del projecte polític de la CUP. Així ho ha especificat la regidora Maria Rovira, que ha recordat que des de la formació política no es comparteix la dinàmica de les candidatures unitàries “sense projecte concret”. Per això, ha defensat un projecte “independentista” però també “rupturista, clarament anticapitalista i feminista”. Per això, consideren que el ventall en l’àmbit sobiranista afavoreix que hi hagi més forces independentistes i que es pugui sumar una majoria per construir “el republicanisme” des dels diferents municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona