Política

Els grups del ple de Salt reintegren 25.200 euros a les arques municipals

Són part dels diners públics que els partits reben per fer la seva tasca al consistori

En compliment de la llei de bases de règim local, els set grups polítics de Salt han detallat novament a què han destinat l’aportació econòmica que reben del consistori. Sumant la part de la consignació que no han gastat –més aquelles despeses no justificades–, entre sis dels set partits han reintegrat a les arques municipals 25.199,45 euros. És la xifra que, en el seu conjunt, han retornat en relació amb els exercicis del 2015 i 2016. I és que, en el supòsit que la despesa del grup sigui menor a la partida percebuda, la formació ha de reingressar els diners sobrants a la caixa de l’Ajuntament. A banda, totes les despeses han d’estar degudament justificades i reintegrar també les que no ho estan. La llei no permet justificar despeses de personal ni tampoc en material inventariable, i des d’intervenció del consistori es verifica que els justificants siguin correctes.

Mentre que el grup municipal del PSC no ha hagut d’efectuar cap reintegrament, el de CiU ha retornat 7.678,56 euros corresponents al 2016; ERC, 1.070,70 euros del 2015 i 610,07 del 2016; IpS-CUP, 2.063,00 i 2.900 respectivament; PxC, 498,99 i 407,18 euros; Ciutadans, 2.475 i 3.683,16, i Canviem Salt, 2.442,60 del 2015 i 1.370,19 del 2016.

Veure en detall les justificacions de despeses dels grups va ser una de les peticions dels tres regidors no adscrits del PDeCAT de Salt. Apel·lant a la transparència, un dels seus membres, Josep Valentí, va fer diverses entrades al registre de l’Ajuntament per demanar els comptes dels grups del 2015 i el 2016, i també ha sol·licitat recentment els del 2017.

Els tres regidors no adscrits són militants del PDeCAT, que van sortir del grup de CiU l’abril del 2017. No són considerats grup municipal i, per tant, en el seu cas no perceben aquests diners fixos de l’Ajuntament (l’assignació mensual és de 200 euros per grup, més 175 euros per cada regidor). Paral·lelament, el portaveu de Ciutadans a Salt, Atilano González, també va presentar una petició formal al consistori sobre la liquidació d’aquests comptes. “Segur que estan perfectes i al dia, però com a oposició crec que és la meva obligació controlar que tot sigui correcte. És diner públic i els comptes han de ser molt rigorosos i clars”.

Des de l’equip de govern (ERC i IpS-CUP) van remarcar ahir que, en el cartipàs municipal per al mandat 2015-2019, es va acordar per ple que la justificació de les despeses de cada grup municipal s’havia de dur a terme anualment. Tal com passa arreu, els partits també tenen l’obligació de trametre al Tribunal de Comptes la informació sobre la destinació dels diners públics que reben per fer la seva funció a l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA