Política

Obren judici contra el major Trapero

L’Audiència enllesteix la investigació i inicia el procés per jutjar l’excap dels Mossos i la seva cúpula per l’actuació durant l’1-O

L’Audiencia Nacional ha decidit obrir judici a l’exmajor dels Mossos d’Esquadra Josep Lluís Trapero i a la resta de la cúpula del cos policial pels fets del 20 de setembre i de l’1 d’octubre de l’any passat, segons va avançar TV3. La fiscalia disposa de cinc dies per presentar l’escrit en què detallarà l’acusació i la petició de pena.

Fonts del ministeri públic van explicar ahir a la nit a l’ACN que no havien encara rebut la interlocutòria de l’Audiència, tot i que si finalment la reben hauran de definir-se per primera vegada amb vista als judicis sobre el procés. A banda de Trapero, també seran jutjats la intendent Teresa Laplana, l’exdirector dels Mossos Pere Soler i l’exsecretari general d’Interior Cèsar Puig.

A la primavera, la jutgessa Carmen Lamela va cloure la investigació i va proposar jutjar Trapero per sedició i organització criminal. Al juny, la sala va desestimar els recursos de la defensa i va confirmar els processaments en considerar-los responsables de muntar un “dispositiu enganyós” per permetre la celebració del referèndum, prohibit pel TC. Seria el primer judici contra un alt càrrec de la Generalitat per l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia