Política

Aragonès i exconsellers reclamen la sobirania fiscal

El conseller d’Economia i els seus predecessors, Andreu Mas-Colell i Antoni Castells, commemoren els 10 anys de l’Agència Tributària demanant la gestió plena d’impostos per crear la hisenda pròpia

Tres generacions de consellers d’Economia de diferents colors polítics que han estat responsables de posar en funcionament i donar continuïtat a l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), l’actual responsable Pere Aragonès (ERC), Andreu Mas Colell (CiU) i Antoni Castells (PSC), van coincidir ahir a reivindicar la necessitat de completar la sobirania fiscal de Catalunya amb una futura gestió de tots els impostos que permetin tirar endavant l’anhelada hisenda pròpia.

Aquest va ser el missatge principal coincident en l’acte de commemoració dels deu anys de l’ATC i en el qual van exposar les línies de futur d’aquest organisme que Aragonès va defensar com a eina indispensable per al país, perquè “sense recaptació no pot haver-hi cap mena de sobirania”.

Castells (2003-2010) va recordar que es va posar en marxa amb el desplegament de l’Estatut i es va fer amb l’ambició de gestionar tots els impostos, preveient la creació d’un consorci en dos anys amb participació de les dues administracions que no es va fer. Mas-Colell (2010-2016) va exposar la paradoxa que va suposar que l’ATC, amb el pacte fiscal i la hisenda pròpia, estigués al centre del debat polític i, en canvi, patís retallades internes i externes, i va defensar que no li molestaria una participació de l’Estat en el patronat d’un futur consorci si Catalunya té el control de l’estructura tributària.

LES FRASES

No hi ha autogovern si no tens capacitat per ser fiscalment responsable
Antoni Castells
EXconseller d’Economia i Finances
Pel model d’hisenda catalana l’Agència Tributària ha de mirar més a Copenhaguen que a Madrid
Andreu Mas-Colell
EXConseller d’Economia i Coneixement
Sense recaptació no pot haver-hi cap mena de sobirania. Volem tenir tota la responsabilitat
Pere Aragonès
vicepresident del Govern i conseller d’Economia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia