Política

Un estudiant mata almenys dinou persones en un institut de Crimea

El nombre de ferits s’eleva a una cinquantena

Les autoritats atribueixen l’atac a un alumne armat amb una bomba i un fusell que posteriorment s’hauria suïcidat

Almenys dinou persones van morir i una cinquantena més van ser ferides ahir en un institut de formació professional de Crimea, després que un jove va llançar un assalt contra el centre armat amb un fusell i una bomba. La majoria de víctimes són adolescents, que van morir a causa dels trets que va disparar l’atacant, que es posteriorment es va suïcidar. Diversos testimonis van explicar haver vist un home armat pels passadissos de l’institut disparant de manera indiscriminada contra estudiants, professors i personal del centre, abans de dirigir-se a la cafeteria, on va fer detonar una bomba.

L’artefacte era de fabricació casolana, segons van informar fonts de la Guàrdia Nacional russa citades per l’agència oficial de notícies TASS, que van precisar que la bomba estava lligada amb tires de metall que van actuar de metralla quan va ser detonada.

A l’escola amb un fusell

El governador de Crimea, península annexionada per Rússia el 2014, va identificar l’atacant com a Vladislav Roslyakov, un estudiant de 18 anys que després de cometre la massacre s’hauria suïcidat, tot i que el Comitè Nacional Antiterrorista, la principal autoritat investigadora federal a Rússia, no descarta que hi hagués més d’un assaltant. El cos del sospitós amb ferida de bala va ser trobat a l’interior del centre educatiu, segons va informar el Comité Nacional Antiterrorista de Rússia. “Va ser l’estudiant del quart curs de l’institut Vladislav Rosliakov, de 18 anys”, va declarar la portaveu del comitè, Svetlana Petrenko, que va explicar que la identitat de l’atacant, que va arribar a l’institut amb el fusell a la mà, va ser establerta amb l’ajuda de les càmeres de videovigilància de l’institut politècnic.

“Assassinat en massa”

Inicialment el comitè va obrir una investigació per “atac terrorista”, però després va requalificar l’incident com un “assassinat en massa”. El portaveu del Kremlin, Dmitry Peskov, va afirmar però als periodistes que el terrorisme figura entre les hipòtesis estudiades i que el president, Vladimir Putin, havia ordenat una investigació en aquesta línia. L’atac va tenir lloc a la ciutat portuària de Kerch, situada entre la mar d’Azov i la mar Negra, on el el maig passat el president rus va inaugurar el pont de 19 quilòmetres que uneix Crimea amb Rússia. Precisament per la situació de la ciutat on s’ha produït l’atac, les autoritats russes analitzaran amb lupa la tragèdia, per la seva creixent preocupació pels atacs terroristes.

La directora del centre, Olga Grebennikova, que no es trobava a l’institut en el moment de l’assalt, va dir que les primeres imatges de la televisió d’ambulàncies traslladant els ferits li havien recordat la massacre de Beslan, en referència a l’atemptat perpetrat contra un col·legi a Ossètia del Nord el 2004, en què van morir més de 300 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona