Política

JORDI XARGAY

Alcalde de Palol de Revardit

“Junts hem girat el poble com un mitjó”

Han concentrat esforços a asfaltar camins i potenciar els ajuts socials

És optimista per trobar la solució al problema de l’aigua

De jove es va “embolicar” a participar en les AMPA i entitats diverses, abans no va entrar en política local com a regidor, primer, i tinent d’alcalde i alcalde, després. Actualment, és el president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany.

Jordi Xargay és alcalde de Palol de Revardit des de l’any 1999. Compagina la seva tasca amb la de president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i la presidència del Fòrum comarcal. De ganes i ànims, assegura, encara li’n queden. Per tant, no descarta continuar exercint al capdavant del govern municipal que tan bé coneix, si així ho acaben acordant amb el seu partit (PDeCAT).

Acabarà aquesta legislatura amb quasi vint anys en el càrrec. No són massa?
Són anys, la veritat, però han passat molt ràpid! Estic molt satisfet de la feina feta i haig d’agrair la sort que he tingut de coincidir amb la gent que m’ha acompanyat. Junts hem girat el poble com un mitjó! Crec que el canvi que li hem donat ha estat positiu, dotant-lo de tot allò que feia falta i que la gent ens ha demanat.
Sense practicament cap oposició, ha estat més fàcil governar?
Es pot pensar que és més còmode, però això comporta més responsabilitat. T’has de regir més pels consells i allò que et diu la gent.
En començar aquest mandat fa tres anys, va incidir a dir que inclouria mesures per “ajudar la gent que passa dificultats”. Com s’han traduït aquestes ajudes socials?
Hem fet tot allò que vam prometre. Hem complert a l’hora d’ajudar les persones que tenen més dificultats. És un poble petit i aquest treball potser no llueix tant com a les grans ciutats, però ens preocupem molt per la nostra gent. La nostra prioritat és tenir un municipi de qualitat on tothom estigui orgullós de viure.
Quin balanç fa de la legislatura i en quins altres àmbits han incidit?
Les nostres principals obres s’han centrat en el vial per a bicicletes i vianants que uneix Palol de Revardit amb la Banyeta i la seva zona esportiva, dins el Consorci de la Via Verda. També s’han asfaltat els carrers i camins; tenint en compte que molta part del veïnat i que la gent viu en cases aïllades, cal mantenir-los en perfecte estat. Dediquem molt d’esforç en aquest àmbit, ja que això és molt valorat al poble. S’ha il·luminat la carretera de Palol, muntant leds per a un major estalvi energètic. I s’ha arreglat la coberta del pavelló, afectada per degoters, en tres fases. Aquesta setmana, tal com ho teníem adjudicat, comencem. I hem millorat l’accés al castell, on hi ha una sala d’exposicions oberta els caps de setmana on exposen artistes rellevants. D’altra banda, tenint en compte que vivim a tocar dues grans ciutats [Girona i Banyoles], s’ha volgut potenciar la joventut creant una associació juvenil que fa casals i activitats a l’estiu i els caps de setmana.
Digitalment estan ben comunicats?
I tant, som un dels municipis pilot pel que fa al desplegament de fibra òptica per part de Telefónica.
En un poble tan petit, tothom es coneix i això és bo. O no?
Intentem mantenir un diàleg fluid amb tothom qui se’ns acosta i ens fa saber algun problema o ens comunica qualsevol incidència. Procurem escoltar a tothom d’allò que ens suggereix i intentar, és clar, satisfer-lo. Som conscients, però, que mai es pot satisfer a tothom.
Fa temps que busquen un nou lloc per extreure aigua que no estigui afectada pels purins.
Està entre les nostres assignatures pendents. Tenim tres pous de captació que han resultat insuficients per als problemes dels contaminants i la baixada de cabdal. Mentre treballem per solucionar-ho, tenim un acord amb Cornellà de Terri perquè suministri aigua en moments puntuals de sequera o pujada de nitrats. I estem buscant una fórmula, com és canalitzar aigua de Banyoles. Sóc optimista. Ens en sortirem!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona