Política

El govern belga es manté al marge del conflicte diplomàtic però defensa “la llibertat d’expressió” dels parlamentaris

El ministre d’Exteriors entén que ell no ha de pronunciar-se sobre les crítiques de Peumans i diu que l’afer “concerneix” Espanya i Flandes

Didier Reynders no té previst convocar l’ambaixadora espanyola però li traslladrà formalment una carta del ministre-president flamenc

El govern belga es manté al marge del conflicte diplomàtic iniciat per Josep Borrell però defensa “la llibertat d’expressió” dels parlamentaris i els representants d’una entitat federada, com el Parlament de Flandes.

En una compareixença al parlament federal, el ministre d’Afers Exteriors, Didier Reynders, ha destacat la “gran importància de la independència i llibertat dels parlamentaris”. En resposta a preguntes de diversos diputats en seu parlamentària, ha indicat que no li correspon a ell intervenir o pronunciar-se sobre les crítiques del president del parlament flamenc Jan Peumans cap a l’estat espanyol. “Per tant, és un afer que concerneix Espanya i les autoritats flamenques”, ha justificat.

En ple conflicte diplomàtic entre Flandes i Espanya, alguns diputats han instat el ministre d’Exteriors belga a interpel·lar directament l’ambaixadora espanyola a Bèlgica i intervenir. “El parlament flamenc va demostrar ahir la seva unanimitat”, ha recordat a Reynders el diputat de l’N-VA Peter Luykx. És per això que li ha demanat si serà “solidari” amb Flandes i convocarà l’ambaixadora, un fet que el govern belga ja ha descartat.

Amb tot, Reynders ha indicat que està “en contacte” amb el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, i que tots dos han acordat que el cap del govern flamenc li enviarà una carta formal perquè la faci arribar a la diplomàtica espanyola. “És sobre aquesta base que podré contactar-la per passar-li el missatge”, ha explicat Reynders en resposta a la pregunta parlamentària.

Durant la seva intervenció, el diputat Peter Luykx ha afirmat que “Espanya és avui indigne de ser un estat membre de la Unió Europea” i ha denunciat que la retirada de l’estatus diplomàtic al delegat del govern flamenc a Madrid és “una cosa mai vista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vergés reivindica un Govern que doni les mateixes oportunitats a totes les comarques

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona