Política

Arrimadas nega que l’Estat afusellés Companys

La líder de Cs atribueix l’assassinat de l’expresident al regim “franquista feixista”

Critica l’homenatge anual

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va negar ahir que l’estat espanyol afusellés l’any 1940 Lluís Companys i va apuntar que va ser un règim “franquista feixista” qui el va matar. La setmana de la commemoració del 78è aniversari de l’assassinat de l’expresident, Arrimadas en declaracions al Parlament va criticat una publicació a Twitter del president de la Generalitat, Quim Torra, en que assegurava que Companys havia estat assassinat per l’Estat i li ha retret que “no sàpiga història o no en vulgui saber”.

La presidenta del grup de Cs va fer aquestes declaracions després que fos preguntada pel motiu de l’absència de la formació taronja als actes d’homenatge a Companys de dilluns passat. Arrimadas també ha lamentat la “intenció” i “orientació política” de la commemoració, orientada a reclamar la independència de Catalunya, segons Cs. La resta de partits no independentistes del Parlament si que participen en l’homenatge anual de Montjuïc al president afusellat.

Per la seva banda, el Senat votarà la setmana que ve una moció amb la qual el PP pretén que la Cambra insti el govern central, a l’empara de l’article 155 de la Constitució, a requerir al president Torra, a complir la llei, i en cas de no atendre la petició a aplicar aquest precepte.

Jusapol denuncia Torra i Buch

El sindicat Jusapol ha presentat una denúncia davant del TSJC contra el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el director general de l’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per delictes relatius a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques.

El sindicat vol que siguin citats com a investigats per entendre que van incitar l’odi i el boicot a la manifestació de policies espanyols i guàrdies civils del passat 29 de setembre. En el seu escrit, considera que el dispositiu de seguretat va ser “insuficient” i va respondre a instruccions polítiques dels denunciats. Remarca que els participants van ser “insultats i agredits” animats pels denunciats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.