Política

Sánchez posa “l’error històric” del Brexit com a exemple a evitar a Catalunya

Creu que els independentistes haurien de veure la segregació del Regne Unit com un procés “lesiu per a la ciutadania britànica i europea”

Demana aparcar les diferències, impulsar reformes i “reforçar el projecte comú d’Europa i d’Espanya”

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha citat aquest dimecres “l’error històric” del Brexit com a exemple del que cal evitar a Catalunya. Segons el president espanyol, els independentistes haurien de veure la segregació del Regne Unit com un procés “lesiu per a la ciutadania britànica i europea”, mentre que els que rebutgen la independència haurien de veure el Brexit com una “desgràcia” conseqüència de “l’absència de reformes” i d’una crisi “enquistada” sense cap altra resposta que els “retrets”. Per aquest motiu ha assegurat que totes les parts s’han d’esforçar per “prendre nota dels errors aliens” i oferir als més joves “un horitzó de concòrdia”, perquè “hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens separen”.

Sánchez ha fet aquestes manifestacions al Congrés dels Diputats, on ha comparegut a petició pròpia per informar sobre l’últim Consell Europeu, que va gravitar sobre el Brexit, i anunciar la posició de l’Estat sobre la venda d’armes a Aràbia Saudí després de l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi.

Abans d’abordar aquestes dues qüestions, ha fet la transposició de la crisi del Brexit a Catalunya per emplaçar a totes les parts a buscar una sortida constructiva inspirada en Europa. “Tots tenim diferències sobre la qüestió: però també coincidències”, ha dit el president espanyol, “i la més important és que tots i cadascú mostrem el nostre compromís amb la UE, i per tant si compartim un mateix horitzó, hem de compartir un mateix camí”.

En aquest sentit, ha afirmat que “reforçar l’Europa post-brexit implica aparcar les nostres diferències, dialogar i formar acords que reforcin el projecte comú d’Europa i Espanya”, perquè “si ho fem estarem ajudant els nostres patriotes”. Segons el president espanyol, cal “pensar en la prosperitat” i “oferir un horitzó de concòrdia”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona