Política

La Cambra de Comerç diu que ha de ser la Generalitat qui torni l’impost d’hipoteques als clients si hi ha retroactivitat

Miquel Valls defensa que la revisió de la sentència del Suprem “té lògica” i “entra dins la normalitat”

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha defensat que hauran de ser les administracions públiques les que tornin l’impost d’hipoteques als clients en cas que el Tribunal Suprem determini que hi ha retroactivitat en la sentència que conclou que són els bancs els que han de pagar la taxa. Valls ha argumentat que, en el cas de Catalunya, haurà de ser la Generalitat qui faci front a les devolucions perquè “és la que ha cobrat l’impost”, ja que té el tribut cedit. Tanmateix, el president de l’ens cameral ha dubtat que hi pugui haver retroactivitat i, si es determinés, no podria ser superior a quatre anys. D’altra banda, Valls ha defensat que la revisió de la sentència del Suprem sobre qui ha de pagar l’impost “té lògica” i “entra dins la normalitat”. Ho ha dit aquest dimecres en roda de premsa, després de la presentació de l’informe de conjuntura econòmica del tercer trimestre de l’ens cameral.

“Qui ha de tornar l’impost si hi ha retroactivitat seran les administracions públiques que han cobrat aquests diners”, ha insistit Valls. El president de la Cambra de Comerç de Barcelona ha avisat que en cas que el ple de l’alt tribunal determini, després de la reunió del proper 5 de novembre, que el banc ha de pagar la taxa d’actes jurídics documentats; “el preu de les hipoteques pujarà”.

Tot i que Valls ha emmarcat dins la normalitat de la “unificació de doctrina”, la revisió de la sentència sobre qui ha de pagar l’impost, ha lamentat la “incertesa” que provoca al ciutadà i ha remarcat que “com abans es decideixin millor” perquè “pot afectar la seguretat jurídica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia