Política

Joan Josep Nuet: “Ara tindrem més 1 d’octubre i nosaltres hi hem de ser”

El diputat sobiranista dels comuns defensa que cal continuar compromesos amb el dret a decidir

Acusa Llarena de prevaricar en la instrucció del cas

El sector sobiranista dels comuns considera que la seva formació política no s’ha de desviar del suport actiu al dret a l’autodeterminació, com ja va fer ara fa un any fent costat al referèndum de l’1 d’octubre. El diputat Joan Josep Nuet, en una entrevista amb Xevi Xirgo des del set que el Punt Avui TV té instal·lat al Parlament de Catalunya, va explicar les raons que han portat a organitzar-se en un corrent d’opinió interna, opció que confia que sigui respectada per la direcció. “Espero que no hi hagi represàlies”, va dir.

Nuet reclama que Catalunya en Comú continuï vinculat a l’ideari sobiranista a què es va vincular ara fa un any, quan van fer costat al referèndum de l’1 d’octubre. En opinió del diputat, els nous reptes que esperen al procés obliguen a ser-hi presents, com va passar aleshores: “Ara tindrem nous 1 d’octubre i nosaltres hi hem de ser presents”, va declarar.

La plataforma sobiranista que integren, entre d’altres, Nuet i l’encara portaveu, Elisenda Alamany, no renuncia a incorporar noms com ara Jaume Asens, tot i que la primera reacció del tinent d’alcaldia de Barcelona no ha estat gaire positiva. “Hi ha sintonia amb Asens i segur que ens hi posarem d’acord”, va afirmar Nuet en el transcurs de l’entrevista.

Nuet, que serà un dels 18 acusats en el judici al govern i la mesa del Parlament, va assegurar que afrontarà la vista sense “perdre l’esperança” a una sentència justa. Tot i això el diputat Nuet va donar a entendre que el magistrat Pablo Llarena ha prevaricat i va denunciar que el judici sigui “una acció política disfressada d’acció penal”.

LES FRASES

En el seu dia els comuns vam fer una crida a participar en el referèndum i ara no volem deixar de ser part del moviment de l’1 d’octubre
El judici contra els membres del govern i de la mesa del Parlament és una acció política disfressada d’acció penal
Dins els comuns, ni el pluralisme ni el sobiranisme han de suposar cap problema
Joan Josep Nuet
diputat de catalunya en comú podem


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia