Política

Maragall: “Barcelona vol ser republicana”

El ja candidat d’ERC preveu una campanya entre persones i diners

Ernest Maragall, el ja confirmat candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona després que ahir fos elegit pel consell regional del partit, va fer una crida per fer una campanya “amb actitud de renúncia a qualsevol demagògia” per “demostrar que Esquerra és de fiar” i per respondre a l’anhel d’una Barcelona que, afirma, “vol ser republicana”. Així es va expressar al centre cívic Joan Oliver de la capital catalana, on ahir va ser elegit candidat per 583 dels 619 vots de la federació barcelonina, el 94,2%.

Maragall va revelar ahir que va decidir fer el pas a l’alcaldia després de visitar el president del partit, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners junt amb el diputat i exsecretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó. En el moment d’explicar-ho, el ja candidat va interrompre el discurs i es va dirigir a Alfred Bosch per abraçar-lo, qui ha renunciat a ser alcaldable per permetre la seva candidatura.

L’encara conseller d’Exteriors de la Generalitat va afirmar que els barcelonins se senten “també ciutadans del món” i volen viure “en un estat de drets i llibertats reconegudes” i va preveure una campanya de “persones contra diners” en una referència velada a la plataforma de l’ex-primer ministre francès, Manuel Valls, que impulsa Ciutadans. Que guanyin les persones “mai és fàcil”, va advertir Maragall, però hi va afegir que tampoc és impossible. El germà de qui va ser l’alcalde més reconegut de la capital catalana, Pasqual Maragall, va defensar que “Barcelona no es deixa comprar” i va fer una crida a construir complicitat amb la ciutadania i a donar esperança a aquells que “avui estan perdent” perquè la ciutat no vol deixar de ser el que és sinó “recuperar i créixer en llibertat”, segons recollia EFE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell