Política

Jordi Sànchez crida a superar els partits i corregir els errors del passat

El diputat de JxCat i impulsor de la Crida Nacional per la República Jordi Sànchez ha subratllat avui que “l’excepcionalitat” del moment obliga a “transcendir l’àmbit dels partits” per aconseguir més “unitat” i ha demanat corregir “errors” del passat en la sendera sobiranista.

Sànchez, empresonat en Lledoners, ha intervingut aquest dissabte en la convenció fundacional de la Crida a Manresa a través d’una carta que ha llegit el seu amic Jordi Peiró.

L’exlíder de l’ANC, que impulsa la Crida juntament amb el president Quim Torra i el seu predecessor Carles Puigdemont, ha defensat la necessitat que neixi una “nova eina d’acció política” que, ha recalcat, no apareix per llançar “retrets” ni per anar “contra ningú”, sinó que sols vol sumar, perquè “sumant guanyem”.

“Els partits són necessaris, però l’excepcionalitat del moment ens exigeix transcendir l’àmbit estricte de partits: cal deixar de mirar interessos de parts i entendre que junts, amb generositat i units, posarem abans a l’Estat contra el mirall perquè vegi les seves contradiccions”, ha afirmat. 

Així, Sànchez ha convidat als partits a sumar-se i els ha promès que no demanaran “renúncies”, doncs “no hem vingut a substituir partits, sinó a sumar voluntats”.

Sànchez també ha subratllat que és necessari “aprendre dels errors del passat” i ha considerat que, després del referèndum unilateral de l’1-O, les coses no van ser “prou bé per desconfiança i rivalitat partidista” en el sobiranisme.

També ha afirmat que la Crida és “la prova de que l’Estat no se n’ha sortit” i ha avisat que “s’equivocava qui pensava que baixaríem el cap acceptant el joc autonòmic” o que “acceptaríem clemències judicials”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia