Política

El PSC veu el Consell per la República com un “menyspreu” a l’autogovern i una “gesticulació” per fer content Puigdemont

La portaveu del partit al Parlament, Eva Granados, demanarà empara a Torrent en considerar no satisfactòria la resposta per escrit del Govern a les preguntes del seu grup sobre aquest òrgan

La portaveu del PSC-Units al Parlament, Eva Granados, veu el Consell per la República com un “menyspreu” a l’autogovern de Catalunya i una “gesticulació” per fer content l’expresident Carles Puigdemont. En roda de premsa des del Parlament, Granados ha assegurat que el seu grup no permetrà que el president de la Generalitat, Quim Torra, doni ales a la “desobediència” de Puigdemont i que s’intenti usurpar les funcions dels òrgans d’autogovern. Així mateix ha explicat que el grup PSC-Units demanarà empara al president del Parlament, Roger Torrent, en considerar no satisfactòries unes respostes per escrit del Govern sobre el Consell per la República.

Granados ha argumentat que el seu grup no anirà a la presentació d’aquesta tarda del Consell de la República al Palau de la Generalitat, tot i ser convidats, argumentant que fa temps que no assisteixen a tot el que té a veure amb el “postureig independentista”. “No anem a convocatòries que es dirigeixen a un electorat minvant de l’independentisme desobedient”, ha conclòs.

La portaveu dels socialistes ha lamentat que el Govern donés una resposta no satisfactòria en diverses preguntes per escrit registrades sobre el Consell per la República i ha anunciat que demanaran empara al president Torrent. Concretament, el secretari del Govern, Víctor Cullell, va respondre per escrit que “no consta cap òrgan ni unitat adscrit a l’administració de la Generalitat que s’anomeni Consell per la República”. Granados ha afegit que el seu grup vol saber què vol fer el Govern amb aquest consell i que no suposi una “usurpació de les funcions”.

Pel que fa a a la cimera que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat el 16 de novembre amb els presidents de grups parlamentaris, Granados ha retret a Cs que com a principal partit de l’oposició no intenti buscar una via de solució i no doni suport a aquesta taula de diàleg, proposada per PSC-Units. “Si coincidim que hi ha fractura a Catalunya, es tractaria entre tots trobar la via d’entendre’ns en qüestions importants”, ha afegit.

D’altra banda, ha considerat que Torra faria bé d’emplaçar els presidents dels grups a preparar la constitució d’aquest espai de diàleg i poder preparar tranquil·lament la trobada del dia 16.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona