Política

El jutge manté obert el cas contra l’amic de Puigdemont

Demana a la fiscalia si vol una euroordre de detenció de Matamala

Arxiva l’acusació als quatre acompanyants

El magistrat de l’Audiencia Nacional que investiga els quatre acompanyants de l’expresident Carles Puigdemont per un delicte d’encobriment va resoldre ahir l’arxivament de la causa, però de forma “provisional” per si surten nous indicis. Alhora, demana a la fiscalia si vol sol·licitar una euroordre de crida i cerca contra l’empresari Josep Maria Matamala per no haver-se presentat al jutjat a declarar.

En la resolució, el jutge Diego de Egea recorda que la causa va començar el març passat per unes diligències de la policia espanyola i per unes diligències de la fiscalia de l’Audiencia Nacional per aclarir si dos agents dels Mossos, el professor Josep Lluís Alay i l’empresari Matamala van ajudar Puigdemont a infringir el mandat de l’administració de justícia espanyola, malgrat que l’expresident ja havia comparegut davant autoritats belgues.

El jutge aclareix que tots dos agents tenien festa tota aquella setmana i que, per tant, no actuaven com a funcionaris públics. També exposa que els quatre acompanyats “no sabien” que el Suprem faria una nova ordre de detenció de Puigdemont, el 23 de novembre de 2017, executada dos dies després a Alemanya. “Davant l’absència de mínims indicis racionals i objectius de la participació dels encausats” en un suposat encobriment el jutge arxiva la causa contra ells perquè no hi ha aquest delicte si “els fets es cometen per negligència, oblit o imprudència”. Amb tot, el magistrat deixa la porta mig oberta.

La Catalunya del Nord, solidària

Dues-centes persones van participar ahir, a la plaça de la Victòria de Perpinyà, en la diada solidària per recordar el primer aniversari del 155 amb l’exili i empresonament del govern català , organitzada pel Comitè de Solidaritat de la Catalunya Nord. En l’acte, l’expresident Carles Puigdemont, des de Brussel·les, va apel·lar als “llaços històrics” que uneixen “nord i sud” i va assegurar que “la República catalana es constituirà de baix cap a dalt” amb “tots els catalans”, segons l’ACN. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, també va agrair el suport dels nord-catalans en el procés d’exili i contra “la repressió de l’Estat espanyol”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona