Política

Burch no tornarà a encapçalar la CUP a Salt en els comicis del 2019

Va estar quatre anys a l’oposició i aquest mandat és a l’equip de govern

Porta l’àrea d’Acció Social i Habitatge

“És important que hi hagi relleu i que entrin persones noves. Un cop finalitzi el mandat actual, seguiré involucrat en l’àmbit polític, social i municipal, però hi contribuiré des d’altres vessants.” Són paraules del portaveu d’IpS-CUP a Salt, Ferran Burch, que no tornarà a encapçalar la candidatura amb vista als comicis locals del 2019. Burch ha estat més de set anys a l’Ajuntament –els primers quatre, com a regidor a l’oposició, i aquest mandat, a l’equip de govern–. Va anar per primera vegada de número 1 d’Independents per Salt-Poble Actiu en les eleccions del 2011, quan IpS-PA va obtenir dos edils. I, en la darrera cita a les urnes, el 2015, va tornar a liderar la llista, que es va presentar amb la fórmula d’IpS-CUP i va aconseguir tres regidors. A Salt hi ha des d’aleshores un govern d’esquerres que està en minoria –es va formar una coalició entre ERC-AM, que va obtenir cinc representants, i IpS-CUP.

Des del 2015, Burch és tinent d’alcalde i està al capdavant d’Acció Social i Habitatge. “Són algunes de les àrees clau i, alhora, més complexes. Sempre voldries que tot sortís una mica millor i fer més coses, però crec que estem duent a terme una bona feina en l’àmbit social. Treballem per reduir desigualtats, hem iniciat processos de participació ciutadana que afavoreixen la transparència i considero que hi ha hagut uns quants canvis de dinàmica al consistori que els veïns han percebut i que han bastit un Salt amb més calma social i institucional.”

En un dels punts del reglament estatutari de funcionament intern de la CUP, s’indica que la durada màxima d’una persona en el càrrec de regidor sigui de dos mandats, de manera que el pas de Burch per l’Ajuntament s’avindrà a la recomanació. “El projecte de ciutat que plantegem és col·lectiu. És a dir, que si en un determinat moment les persones que l’impulsen canvien, el procés no desapareixerà”, conclou Burch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona