Política

Felip no inclou la renúncia en el ple d’aquest dijous

No es preveu en l’ordre del dia del ple perquè plantejava “dubtes jurídics”

La formalització de la renúncia s’haurà de fer abans del dijous 15

#Marta Felip: “Avui no tenim el pla, però el tindrem divendres”

La renúncia de Marta Felip com a alcaldessa de Figueres continuarà estant pendent d’oficialitzar-se. Finalment, aconsellada per la secretària municipal, no s’ha inclòs en el ple ordinari d’aquest dijous, tal com havia explicat ella mateixa que faria al voltant de 6 de la tarda ahir, davant de més d’una desena de mitjans de comunicació. Poc després de 2/4 de 8 del vespre enviava l’ordre del dia a tots els regidors, malgrat que no actualitzava la informació a través del servei de premsa. Davant la complexitat de la situació havia renunciat en aquell moment a incloure un punt en l’ordre del dia per oficialitzar la seva renúncia.

Entre la presentació de la renúncia que Marta Felip va presentar divendres passat, dia 2 de novembre, i el ple d’acceptació de la renúncia hi ha d’haver deu dies hàbils. Això vol dir que Marta Felip té fins dijous de la setmana vinent per convocar el nou ple de renúncia. Ahir Felip tornava a admetre que la plantada de l’oposició l’havia agafat desprevinguda, però que no estava disposava a canviar cap de les seves intencions. “Hem de recalcular, perquè realment no ens ho esperàvem. Però no canvia res. Jo penso renunciar i serà en aquest termini”, va explicar en declaracions fetes a aquest diari ahir des de Barcelona.

“Tranquils! Tinc deu dies per celebrar el ple de renúncia –va indicar– i el farem amb tota tranquil·litat.” D’altra banda, va justificar el canvi en la voluntat de fer efectiva la renúncia en el ple per la necessitat de no deixar cap esquerda jurídica que permetés cap altre intent de l’oposició d’impedir la seva marxa: “En un primer moment vam plantejar fer-ho en un ple ordinari, però vist l’hora que era i davant els dubtes jurídics que es plantejaven, ho farem en un ple abans no acabi el termini.”

Recordava, d’altra banda, que fins dijous hi ha temps. “Els deu dies acaben dijous, i vull convocar amb el termini suficient per no haver de fer urgències, i per tant n’hem d’acabar de parlar. Avui soc a Barcelona i demà seré a Brussel·les, i en parlarem divendres o dissabte.” Afirma, tot i això, que no té el “nou pla” madurat. Ho diu amb claredat: “Avui no tenim el pla, però el tindrem divendres vinent. I tot serà i es farà dins de l’anormalitat normal en què ens movem ara mateix”, va assegurar enigmàticament.

LA DATA

15.11.2018
Límit.
El ple de renúncia es pot celebrar com a màxim dijous vinent.

L’entrada en servei del contracte de neteja nou es podria allargar mesos

Joan Puntí

L’empresa Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), la UTE GBI Serveis SAU i Sersall 95 SL han denunciat el resultat del concurs del servei de recollida de residus i neteja viària de Figueres al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic perquè entenen que hi ha hagut irregularitats.

Aquesta decisió frena l’adjudicació definitiva del contracte a l’empresa Romero Polo-Valoriza, que va quedar en primer lloc en el concurs de mèrits, en què la Compañía Española de Servicios Públicos y Auxiliares SA (Cespa) va ser la segona, davant de FCC i de GBI, la quarta, i Recolte, l’última de les que es van presentar.

Aquesta denúncia podria endarrerir l’adjudicació del servei molts mesos, com ha passat en molts altres concursos d’aquest tipus que han estat denunciats per empreses que no han guanyat. El més sonat va ser el de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l’Estartit, que es va haver de convocar fins a tres vegades, de manera que el concurs no es va tancar fins a 21 mesos després d’haver-se iniciat.

Més recentment s’ha produït el cas de Roses, en què a mig concurs es va excloure una empresa, Urbaser, i aquesta va recórrer, la primavera passada, al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic i, a hores d’ara, el concurs encara està frenat, amb el servei actual prorrogat i pendent d’acabar la tramitació. En aquell cas, Roses volia tenir licitat el servei –encara falta ara mateix l’obertura d’un dels sobres, i per tant encara no hi havia empresa escollida– el mes de juny passat.

El nou contracte de recollida de residus i neteja viària de Figueres havia d’entrar en servei aquest mes d’octubre, per la qual cosa es van preveure partides per fer-lo efectiu en els últims mesos d’aquest any 2018. Finalment, però, al setembre ja es va veure que no s’arribaria a temps i es va activar una pròrroga en el ple d’aquell mes d’un any més amb l’empresa mixta Ecoserveis, que és qui ofereix el serveis de recollida actualment. Era la segona pròrroga amb Ecoserveis, aquesta darrera forçada també per la voluntat de municipalitzar els serveis d’enllumenat i parcs i jardins, una voluntat que estava vigent en aquell moment, tot i que més tard el govern va canviar d’opinió. Malgrat això, ara, forçats per l’oposició, el procés de municipalització d’aquest servei hauria d’estar novament pel camí d’encarrilar-se. El servei de neteja era una de les “carpetes” que Marta Felip volia deixar tancada abans de marxar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

Puja la participació respecte el 2021 i se situa al 26, 9% a la una de la tarda

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona