Política

Llargues cues pel canvi, a Manhattan

El fort temporal no frena la massiva assistència d’electors als centres de votació de Nova York

Els serveis d’Uber i Lyft ofereixen trajectes gratuïts per poder acostar els votants als col·legis electorals

L’Eric va sortir ahir ben d’hora de casa de casa per anar a la Greenwich Village Elementary School, el col·legi electoral que té assignat per votar a Manhattan. Ho va fer més convençut que l’última vegada, ja que aquest vot podia suposar un gran canvi per al seu futur i el de la seva família. “No sé què espero d’aquestes eleccions, les polítiques que ofereixen els demòcrates ens asseguren un futur millor, però en aquest país tot és possible”, va lamentar-se. Darrere seu, tenia una cinquantena de persones esperant amb la papereta a la mà, impacients per poder escanejar-la. “Tot i votar tradicionalment el Partit Republicà, avui votaré pels demòcrates perquè no estic d’acord amb l’administració Trump. Necessitem un canvi, en què el poder i l’autoritat no quedin en mans de republicans racistes i cruels”, comentava la Diana en sortir del centre on hi va haver cues durant les quinze hores que els col·legis van estar oberts.

A les vuit del matí va començar a ploure i els carrers de la ciutat estaven col·lapsats, com sol passar a Manhattan quan plou. Alguns arribaven a votar gràcies als serveis Uber i Lyft, que van oferir trajectes gratuïts per les eleccions. La Catherine en va ser una de les usuàries. Arribava amb dues maletes a primera hora per votar i anar-se’n directament cap a l’aeroport. “Tinc el meu negoci i estic engegant una start-up, necessitem un govern lliure de polítiques sexistes, homòfobes i racistes”, afirmava desesperançada.

En aquell moment, la cua per entrar a l’escola donava la volta al bloc. Dins del vestíbul la gent esperava torn en silenci, organitzada pels coordinadors de les meses, que cridaven i indicaven on s’havien de recollir les paperetes. Un cop els electors podien entrar a la sala, esclatava el caos i s’havien de distribuir segons la taula que els hagués estat assignada. Alguns no entenien gaire bé on havien d’anar a parar. “Vaig fer-ne divuit la setmana passada i són les meves primeres eleccions. Vull créixer en un país just”, declarava la Lulu. A prop seu, la Francis, una voluntària que ajudava a coordinar l’activitat electoral del centre, deia sobre Alexandria Ocasio-Cortez, la jove estrella dels demòcrates que probablement es convertirà en la congressista més jove: “És brillant, és la presidenta que necessiten els Estats Units.”

Els electors demòcrates volien superar expectatives i van anar a votar amb més força que mai per mirar de reprendre el control del país. Alguns sortien de votar fent un discret gest de victòria amb els braços, col·locant-se l’adhesiu on hi deia “I voted”. “Espero una gran participació per resoldre tot això. Si els demòcrates guanyen, especialment a la Cambra de Representats i al Senat, que és el que espero, tindrem el control sobre Trump”, deia en Daniel, abans de tornar a l’oficina a treballar, conscient que li quedaven moltes hores abans de conèixer el resultat d’aquests intensos comicis de mig mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona