Política

Anada massiva a Perpinyà per agrair el suport per l’1-O

Milers de catalans del Principat seran avui als actes de la Diada de la Catalunya del Nord

‘Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans’, el lema de la jornada, que recorda el trencament del país

Durant els dies previs al referèndum de l’1-O l’ajuda de nombrosos catalans del nord va ser clau per poder fer arribar les urnes als llocs de votació del Principat. Avui, la Catalunya del Nord celebra la seva diada anual en record de la signatura, el 7 de novembre del 1659, del Tractat dels Pirineus, que va significar el traspàs a França d’aquesta part de Catalunya. Per agrair el suport durant el referèndum i acompanyar-los en els actes previstos, milers de catalans del Principat està previst que es desplacin avui fins a Perpinyà. Més de 60 autobusos, provinents d’arreu del Principat i noliejats en bona part per l’ANC, enfilaran des de bon matí cap al nord. També està previst que ho facin uns quants centenars més de ciutadans amb cotxes particulars.

El canal de Twitter Pugem a Perpinyà ja fa dies que coordina l’anada a la capital nord-catalana i ha convocat els principatins avui a les 11 del matí a l’àrea de servei de la Jonquera per, des d’allà, anat tots plegats fins a la ciutat.

Els actes a Perpinyà estan organitzats pel Col·lectiu 7 de Novembre, que aquest any ha triat el lema Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans per “refermar els vincles entre els territoris del país en totes direccions”. Guillem Dalmau, membre del col·lectiu, troba fantàstic que milers de catalans del sud s’arribin a Perpinyà, sobretot si això serveix perquè creixi “la consciència que Catalunya no s’acaba a la Jonquera”.

Les dues convocatòries principals de la Diada són la manifestació –sortida a les 4 de la tarda des la plaça Catalunya– i l’acte polític –a les 6 al Castellet. En el míting estan previstes les intervencions de Tomeu Martí, per les Illes; Feliu Ventura, pel País Valencià; Marcel Mauri, pel Principat, i Emma Soler, per la Catalunya del Nord. Mauri llegirà una carta que ha enviat al Col·lectiu el president d’Òmnium, Jordi Cuixart. Coincidint amb la Diada, l’ANC celebrarà a Perpinyà una reunió ordinària del seu secretariat. També la direcció de la CUP s’hi reunirà per decidir sobre les eleccions europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PP proposa una “autopista fiscal” per pagar els impostos més baixos

figueres
política

Aragonès demana el vot per evitar noves retallades

barcelona
Guerra a Europa

Rússia llança un nou atac massiu contra la xarxa elèctrica ucraïnesa

Barcelona
política

Illa a Madrid: “Catalunya ha d’ajudar a millorar Espanya”

barcelona
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa, els lemes de campanya...

Barcelona