Política

Tensió a Barcelona per la nova manifestació dels policies de Jusapol

Els Mossos van carregar contra els membres dels CDR que es van concentrar en protesta per la marxa dels agents

Uns 1.500 policies tornen a demanar l’equiparació salarial

Uns 1.500 policies, membres de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional, es van concentrar ahir, de nou, a Barcelona per reclamar l’equiparació salarial amb la resta de cossos de seguretat, tot i que això sigui una competència del govern espanyol. La presència de membres de les forces de seguretat espanyoles per homenatjar els agents que van participar en el dispositiu de repressió de l’1 d’octubre va ser rebuda com una provocació per molts ciutadans, que van participar en una contramanifestació convocada pels CDR.

Els agents espanyols van estar protegits per un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra, segons recull l’agència Efe, tot i que els policies van carregar contra els manifestants de la concentració de signe contrari, com es veia ahir per les xarxes socials. Els incidents s’haurien produït al final de la marxa, quan els manifestants haurien volgut trencar el cordó policial.

Contra les estelades

La marxa de la policia va desfilar entre la Via Laietana i l’Arc de Triomf i va aplegar agents vinguts de diversos punts d’Espanya en autocar. Fent voleiar banderes espanyoles, els manifestants van corejar consignes com ara “Equiparació!” i “Viva España”, així com insults al PSOE. A més, es van dedicar a pintar de vermell els llaços grocs en favor de la llibertat dels presos polítics que es trobaven al seu pas i a increpar els veïns que tenien l’estelada penjada al balcó cantant-los “Tú eres español, español, español...”, segons recullen les agències de notícies.

Al seu pas per les dependències que la Policía Nacional té al carrer de Trafalgar de Barcelona, van aclamar els agents amb crits de “no esteu sols”.

Amb tot, els Mossos d’Esquadra van carregar fins a dos cops contra els manifestants dels CDR, unes 400 persones segons la Guàrdia Urbana, que s’havien concentrat a la plaça d’André Malraux i que estaven pràcticament encapsulats pels antidisturbis. Segons l’ACN, els membres dels CDR haurien llançat farina, ous, confeti i purpurina contra els agents dels Mossos que els limitaven el pas.

El Departament d’Interior va canviar la setmana passada l’itinerari de les dues manifestacions, que estaven previstes a la plaça de Catalunya, per evitar incidents com els que es van viure el 29 de setembre, quan els policies de Jusapol ja es van concentrar pels mateixos motius: l’equiparació salarial i l’homenatge als agents de l’operació Copèrnic, que va provocar centenars de ferits entre els ciutadans que van voler votar l’1 d’octubre.

Ja al setembre, altres sindicats policials (SUP, CEP, UFP i SPP) es van desmarcar de l’esdeveniment protagonitzat per Jusapol i en van destacar el caràcter “inoportú, ambigu i populista”. Les organitzacions havien defensat al seu dia que les forces i cossos de seguretat de l’Estat havien d’estar “fora del debat polític”.

Els sindicats titllen Aragonès de “mesquí” i “indecent”

Els sindicats de la Policía Nacional SUP, CEP, UFP i SPP van acusar ahir el vicepresident Pere Aragonès de “mesquí”, d’“indecent” i de generar més tensió a Catalunya amb l’afirmació que “els delinqüents de l’1-O anaven de verd i blau”, recull Efe. Amb tot, el conseller d’Economia es va refermar ahir en les seves paraules i acusacions, que va repetir en la celebració d’un acte, en què va recordar, a més, que “els màxims delinqüents són els que els van enviar allà”.

A través d’un comunicat, els quatre sindicats policials van mostrar la seva “absoluta repulsa” per les declaracions. “Considerem indecent i irresponsable que el vicepresident de la Generalitat, institució espanyola que representa la totalitat dels catalans, fent gala d’una arriscada malaptesa, posi de manera intencionada en perill la fràgil pau social [...], i provoqui així un enfrontament estèril entre la ciutadania i les forces d’ordre públic”, deien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona