Política

Més de 600 persones al Sopar Groc de Bescanó

Es va presentar un vídeo elaborat per l’ANC de la població sobre la jornada de l’1-O al poble

En la vetllada van intervenir la germana de Carles Puigdemont i membres de Free Junqueres

“Som aquí per subratllat la injustícia de l’Estat espanyol envers el poble català. Es tracta d’un torcebraç que guanyarem perquè tenim la raó i la veritat està del nostre costat. No podem afluixar!” Aquestes van ser les primeres paraules que es van sentir, ahir, al Sopar Groc de Bescanó en solidaritat amb els presos polítics i exiliats, que va reunir més de 600 persones a la sala polivalent. De fet, els 600 tiquets del sopar que s’havien posat a la venda es van exhaurir fa una setmana i els darrers dies només es podien comprar tiquets de fila 0. Els membres de l’organització van alliberar els seus tiquets –una quarantena– per donar cabuda a més gent.

La vetllada va començar amb la presentació del setmanari La República per part del seu director, el periodista Carles Ribera, i va seguir amb el testimoni d’algunes de les víctimes de les agressions policials de l’1-0 de diversos pobles del Gironès. Precisament en el marc de la vetllada reivindicativa, es va presentar un vídeo sobre la jornada del referèndum a Bescanó. Hi va haver també la presència i la intervenció Montse Puigdemont, germana de Carles Puigdemont, i de representants de Free Jonqueres. Es va llegir una carta que Jordi Turull va escriure expressament per a l’àpat solidari i es va veure i sentir el missatge que Puigdemont va fer arribar a través d’un vídeo. Els parlaments es van alternar amb actuacions musicals a càrrec de Neus Mar, Marc Ràmia, Ivette Nadal, Guillem Roma, Miquel Abras i Tati Cervià. A partir de les dotze de la nit, estaven previstos concerts amb els grups El Senyor Peix, Germà Negre i Senyor dels Llamp i la música d’United Dj’s.

Els diners que es van recaptar amb el sopar i també amb el partit de futbol que es va jugar a Bescanó es destinaran a la caixa de solidaritat.

En l’organització de les activitats, a més de l’ANC, es van involucrar associacions d’Estanyol, Montfullà, Vilanna i Bescanó i empreses i particulars del municipi.

LA FRASE

Aquest és un torcebraç que guanyarem perquè tenim la raó. i la veritat està del nostre costat. No podem afluixar!


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.