Política

Jordà reclama des de Brussel·les la “regionalització” de la Política Agrària Comuna

La consellera d’Agricultura trasllada a la delegada del Govern davant la UE la “necessitat” que Catalunya pugui definir les seves polítiques

Serret ha parlat “d’acostar” més Catalunya a Europa

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha reclamat aquest dilluns des de Brussel·les la “regionalització” de la Política Agrària Comuna (PAC). Després de mantenir una reunió amb la delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, ha reivindicat que amb la futura PAC (2021-2027) els plans estratègics siguin “territorialitzats” i que qui rebi les ajudes sigui l’agricultor professional. “Des de Catalunya el que necessitem és poder definir les nostres polítiques agràries”, ha dit Jordà, que ha afirmat que “en pocs dies” el departament serà “en disposició” d’explicar el posicionament consensuat després de mantenir converses amb el sector.

“És obvi que l’agricultura que tenim al nostre país difereix d’una comarca a una altra, imagineu-vos al llarg i ample de l’Estat i entre els estats membres”, ha assenyalat la titular d’Agricultura insistint en fer polítiques “des de la proximitat”.

Pel que fa a la política pesquera, Jordà ha remarcat l’objectiu d’ajudar els pescadors en la transició cap a la pesca sostenible. “El nostre posicionament és molt clar i no varia: lamentem que les polítiques de desenvolupament econòmic i cohesió social vagin a la baixa, perquè és una reducció de diners”, ha afegit. A més, segons ha argumentat, això “implica uns certs reequilibris de responsabilitats entre la UE i els estats membres”.

Per la seva banda, Serret ha parlat “d’acostar” més Catalunya a Europa i ha recordat que són “moments transcendentals” a Brussel·les, ara que s’està negociant el nou marc financer plurianual, fet que implica “la renovació dels fons per tirar endavant el país”.

En aquest sentit, la delegada i exconsellera d’Agricultura ha apuntat que el 3 de desembre és el dia que s’acaba el termini per presentar esmenes als esborranys d’informes de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural del Parlament Europeu. “Per tant, hi ha feina per falcar bé el posicionament de Catalunya a les institucions europees”, ha dit Serret.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia