Política

Puigdemont proposa ser el número dos de Junqueras en una llista unitària a Europa

ha proposat també que de número 3 a la llista unitària de l’independentisme hi podria anar Anna Gabriel de la CUP

Per Puigdemont el lideratge de Junqueras a les eleccions europees “és indiscutible”

El president de la Generalitat a l’exili Carles Puigdemont ha proposat ser el número dos del president d’ERC, Oriol Junqueras, en una candidatura unitària del sobiranisme en les pròximes eleccions europees.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Puigdemont ha recalcat que si fos possible configurar una llista independentista conjunta “el lideratge de Junqueras és indiscutible”.

Puigdemont ha assenyalat que no vol ser candidat a les europees, però ha obert per primera vegada la porta a concórrer als comicis de maig: “L’única manera que jo sigui candidat és anar de dos d’Oriol Junqueras”, ha afirmat.

“Si prediquem la idea de màxima unitat i esforç l’hem de practicar”, ha afegit. En aquest sentit, tampoc no ha descartat que pogués anar de número 3 l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel. “Per què no? Totes les veus posades a remar juntes tenen un potencial invencible”, ha apuntat preguntat per aquesta opció.

Responsable de l’1-0

El president a l’exili creu que el judici de l’1-O “no s’hauria de celebrar” i remarca que els països d’Europa “no s’expliquen què carai fan els polítics a la presó”.”Jo sóc el principal responsable de la decisió política i, si a mi no em volen jutjar, per què han de fer un judici als que eren gent nomenada per mi?”, ha dit Puigdemont. Segons ell, “tenen ganes de venjança, més que de justícia” i davant d’aquest escenari, ha assegurat, ja estan preparant accions “per ajudar a internacionalitzar un judici que ha de ser d’interès europeu”.

Per altra banda, el líder de JxCat ha assegurat que avui no hi ha les condicions per seure a dialogar amb el govern espanyol sobre Catalunya perquè “una de les parts hi aniria emmanillada”.

A més, ha descartat que els partits independentistes aprovin els pressupostos espanyols perquè, segons ell, “no s’ha produït ni una sola negociació de tipus polític” del que reivindiquen. “Jo no entenc com encara el govern del PSOE pensa que li podrem aprovar els pressupostos, exactament per fer què?”, s’ha preguntat.

En aquest sentit, ha repetit que tot i que “potser ha canviat el vocabulari” la “recepta Sánchez” s’assembla de forma “preocupant” a la de Mariano Rajoy. “El senyor Sánchez va rebre un gest enorme”, ha dit també en referència als suports del PDeCAT i ERC al Congrés que van permetre fer fora de la Moncloa a Rajoy per posar-hi Sánchez. “Ara li toca a ell respondre”, ha sentenciat.

Crítiques a la sentència del Tribunal de Comptes

Per altra banda, el líder de JxCat també ha valorat la sentència del Tribunal de Comptes que condemna Mas, Ortega, Rigau, Homs i altres 6 acusats a tornar 4,9 milions pel 9-N. “No té res a veure amb la justícia, és una decisió de l’Estat, del govern espanyol [...] És una autèntica barbaritat”, ha criticat. A parer seu, la condemna té unes conseqüències “devastadores” per l’economia de “persones lleials a un mandat electoral” i es tracta “d’un avís a navegants”. “No en deixaran passar ni una”, ha vaticinat Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Putin avisa que les seves forces estratègiques estan preparades pel combat

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona