Política

El Govern valencià rectifica i no prohibirà incinerar als obesos mòrbids

En un principi s’havia justificat la prohibició d’aquest tipus d’incineració perquè es necessita una “quantitat molt elevada de combustible” i això sobrepassa el llindar de contaminació permès

La Conselleria valenciana de Sanitat ha rectificat l’esborrany del text que havia de regular les condicions per a les cremacions, per eliminar la prohibició que es pogués incinerar els cadàvers de persones amb obesitat mòrbida.

El text inicial recollia aquesta prohibició a l’apartat de condicions sanitàries per a la cremació, però posteriorment la Conselleria ha informat en un comunicat que la Direcció general de Salut Pública eliminarà l’apartat en el qual es recull aquesta prohibició. La correcció s’ha realitzat després d’avançar el diari Levante que el motiu de la prohibició d’incinerar a les persones amb obesitat mòrbida era que es necessita una “quantitat molt elevada de combustible” i això sobrepassa el llindar de contaminació permès.

El projecte també prohibeix la incineració dels cadàvers de les persones que hagin rebut tractament contra el càncer mitjançant inserció d’agulles radioactives.

Fonts sanitàries han informat que amb aquesta norma es pretén donar a conèixer als ciutadans i als titulars d’aquestes instal·lacions les condicions que han de complir, a fi de minimitzar el seu impacte en la salut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia