Política

El CGPJ vol protecció per Llarena i Cs denuncia a Arran

El ministre de l’Interior qualifica les pintades a casa del jutge de “fet puntual” i demana no generar alarmisme

Les pintades que Arran, l’organització juvenil de l’esquerra independentista vinculada a la CUP, va fer la matinada de dimecres al domicili del jutge Pablo Llarena a Sant Cugat, han tornat a desfermar una allau de crítiques. Unes de moderades amb condemnes verbals des de part de l’independentisme (PDeCAT, JxCAT i ERC), que també posen èmfasi en accion similars que reben amb pintades d’esvàstiques a les seves seus com va dir el diputat Gabriel Rufián, però també les més acarnissades i magnificades provinents del sector unionista. L’acció es va traduir ahir mateix en la demanda a través d’un comunicat de la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)perquè la Fiscalia, el Ministeri d’Interior i el departament d’Interior doptin “de manera immediata” totes les “mesures de protecció adequades i efectives” per a Llarena i per als jutges que presten servei a Catalunya, a més de demanar “la persecució de les persones i grups” que van participar en l’atac. A més, la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, va presentar a la Fiscalia una denúncia per un delicte d’odi contra Arran, barrejant-hi crítiques al president Quim Torra perquè no demani la fi de la “violència dels CDR”.

Malgrat tot, va ser el propi ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, qui va condemnar l’acció, però hi va treure ferro en qualificar-ho de “fets puntuals”. I hi va afegir que “ens ha de preocupar a tots la crispació, però tampoc hem de generar alarmisme”.

Un altre grup emmascarat va netejar ahir al matí les pintades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.