Política

ERC opta per anar a Europa només amb les esquerres

El diputat rebutja així la proposta de Torra de crear un únic front democràtic per als comicis del maig

Avança que ERC ja hi treballa amb gallecs i bascos

ERC s’ha tornat a plantar davant l’enèsima proposta de formar part d’una llista electoral única aquest cop per a les eleccions europees. Tanmateix, sí que aposta per la suma de forces, però únicament amb les esquerres i amb aquest objectiu ja hi treballa, segons va avançar ahir el diputat republicà al Congrés Joan Tardà.

La proposta expressada pel president Torra i la consellera Elsa Artadi de crear “un front democràtic de defensa de les llibertats en vista de la regressió de l’Estat espanyol” ha durat poc menys de vint-i-quatre hores. Des del bàndol republicà, Tardà, en una entrevista a SER Catalunya, va argumentar que no s’ha de confondre unitat d’acció amb unitat electoral i hi va afegir que “les esquerres han d’anar amb les esquerres i els altres, amb els altres”. “No és perquè ens estimem més o menys, sinó que respon a una estratègia tan legítima com ho és la dels altres. Creiem que la no unitat electoral és una joia perquè facilita l’acumulació de forces i reflecteix la diversitat i l’heterogeneïtat de la societat”, va argumentar.

Paral·lelament va confirmar que ERC té la seva pròpia estratègia i que a hores d’ara ja negocia amb l’independentisme d’esquerres d’Euskadi i el Bloc Nacionalista Gallec (BNG) per fer una llista conjunta en les eleccions europees. Una estratègia que no depèn de qui es queda amb el tros del pastís independentista més gran sinó de fer el pastís més gran. Unes converses que van “prou bé”, segons va indicar Tardà.

Llista sense Puigdemont

Sobre la pregunta directa de si Puigdemont podria ser el número dos d’Oriol Junqueras en les eleccions europees, Tardà també va respondre que l’expresident no hi podria anar perquè la paritat li ho impediria. “Crec que és evident que no anem per aquí nosaltres”, va assegurar Tardà donant per tancat un assumpte que encara portarà cua arran de les demandes d’alguns sectors polítics i ciutadans que reclamen unitat independentista per anar junts a les europees, mentre que ERC i la CUP són més partidaris de pactar només una acció conjunta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia