Política

Unió Europea

La salut de Juncker, altre cop qüestionada

El president de l’executiu europeu marxa inesperadament d’una roda de premsa

Brussel·les excusa el luxemburguès per un atac de “tos” però les xarxes expliquen que portava una sabata de cada color

L’aspecte clarament envellit i dèbil del màxim responsable de l’executiu europeu aixeca ràpidament sospites per cada moviment estrany que fa. Mentre el president del Consell Europeu, Donald Tusk, corre maratons amb 61 anys, la salut de Jean-Claude Juncker, que en té 63, no para de ser qüestionada.

Ahir ho va tornar a ser després que el dijous el líder europeu abandonés de manera sobtada una roda de premsa per la cimera europea amb Sud-àfrica i després tornés a entrar sense donar explicacions.

Efectivament, al vídeo oficial es veu com Juncker deixa d’estar a la sala quan parla el mandatari sud-africà i després ja està reincorporat al torn de preguntes. Davant la pregunta sense complexos d’un periodista sobre el seu estat de salut, el portaveu de la Comissió Europea Alexander Winterstein va justificar la marxa del luxemburguès per la seva necessitat de “tossir”. “Estava tossint i no volia tossir al costat del president [Donald Tusk]”, va assegurar Winterstein. Ara bé, durant el seu discurs i en les seves respostes als periodistes Juncker no va tossir ni una sola vegada. Amb tot, el portaveu va reafirmar que el president europeu està “bé de salut”.

Però a les xarxes socials es va especular molt sobre la possibilitat que Juncker marxés de la sala perquè portava les sabates de colors diferents. Segons diverses imatges, enmig de la roda de premsa una assessora s’acosta i l’avisa de la badada i el mandatari europeu abandona la sala, segons sembla, per posar-hi remei i canviar-se les sabates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia