Política

Jordi Turull assegura que l’independentisme no li deu res a Pedro Sánchez 

L’exconseller de Presidència considera que “el socialisme espanyol sempre ha actuat molt acomplexat per la reacció de la dreta més rància”

L’exportaveu del govern creu que la instrucció de la causa “ha anat encaminada a buscar un escarment a costa del que sigui, no a impartir justícia”

L’exconseller de Presidència i exportaveu del govern Jordi Turull ha assegurat en una entrevista des de la presó que l’independentisme no li deu res al president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Turull ha concedit una entrevista a Catalunya Ràdio des de la presó de Lledoners, on espera que comenci el judici als presos polítics, un judici que, ha remarcat, “no serà just ni en la forma ni en el fons” i la instrucció del qual “ha anat encaminada a buscar un escarment a costa del que sigui, no a impartir justícia”.

L’exconseller ha confessat en l’entrevista que, després del relleu de Mariano Rajoy pels socialistes, l’independentisme “no esperava res” del PSOE, ja que, al seu entendre, “el socialisme espanyol sempre ha estat i ha actuat de forma molt acomplexada per la reacció de la dreta espanyola més rància respecte a Catalunya”. I ha continuat: “És inaudit que se’ns miri a nosaltres com si estiguéssim en deute amb en Pedro Sánchez”, tot recordant que “són més simpàtics que els d’abans, però no canvien res respecte al conflicte català”.

Preguntat per si encara confien que el govern del PSOE posi damunt la taula una proposta política que permeti encarrilar una sortida al conflicte polític entre Catalunya i Espanya, Turull es mostra “molt escèptic”. L’exconseller de presidència acusa als socialistes de fer “paraules i paraules per un cantó” i assegura que “els fets, o no hi seran o a la majoria aniran en la direcció oposada”.

Pel que fa a la posició dels partits independentistes respecte a la negociació dels pressupostos de l’Estat, Turull ha dit que el govern socialista pretén negociar com si el clima polític fora d’aparent normalitat, “quan la situació a Catalunya, no només pels presos, és d’una greu excepcionalitat i anormalitat democràtica”.

“Ens proposen bones paraules a canvi dels nostres vots. I, com sempre, nosaltres hem de pagar per avançat. Quin gran negoci, vista l’experiència!”, afirma l’exconseller, que retreu que “se’ns mira com si estiguéssim en deute amb Pedro Sánchez. En deute de què o per què?, s’ha preguntat. Amb tot, Turull assegura que de cara als comptes espanyols “caldrà prendre decisions pensant en el llarg i el curt termini, sense oblidar mai el compromís amb els nostres electors i l’interès dels ciutadans de Catalunya”.

Jordi Turull ha retret també als dirigents del PP i de Cs les seves afirmacions sobre el suposat tracte de favor que tenen els polítics reclosos a les presons catalanes, convidant-los a què vagin als centres penitenciaris, parlin amb els altres presos i “no llancin notícies falses o distorsionades”.

“Personalment -ha confessat- em sap molt greu veure com actuen companys amb els quals, malgrat l’abisme ideològic, he compartit molts moments. Però què farem, allà cadascun amb la seva escala de valors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Israel reobre el pas de Kérem Shalom

Barcelona
Escòcia

John Swinney pren possessió com a ministre principal d’Escòcia

Barcelona
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres