Política

La gran trobada del setmanari La República

Tots amb Tamara i Adrià Carrasco

El setmanari La República els considera represaliats per l’Estat com els presos i exiliats

Els dos joves continuen amb mesures cautelars, però familiars i amics recolliran els guardons en nom seu en l’acte de dilluns que ve

Obsequi. Els assistents a l’acte rebran com a record una insígnia amb la llegenda “100% República”

La darrera novetat dels Premis Republicans de l’Any, que es lliuraran dilluns vinent a l’Auditori Palau de Congressos de Girona, és que el guardó d’honor ex aequo que es lliurarà a tots els presos i exiliats polítics s’amplia amb el reconeixement a Tamara Carrasco i Adrià Carrasco, Adri, els dos joves activistes que tenen una causa oberta per haver participat en mobilitzacions amb els Comitès de Defensa de la República (CDR) durant la tardor de l’any passat.

El setmanari reconeix que Tamara Carrasco ha estat durant set mesos, i encara ho és ara, una altra presa política, mentre que Adri Carrasco figura entre el grup de persones que han optat per l’exili en constatar que l’Estat espanyol no li oferia seguretat jurídica. Fins fa no gaires dies, l’Audiencia Nacional els investigava per uns possibles delictes de terrorisme, rebel·lió i sedició, però a petició de la fiscalia ha decidit deixar d’investigar-los per aquests delictes i enviar la causa als jutjats ordinaris de Catalunya. Ara seran els jutjats ordinaris els que valoraran si se’ls pot investigar per desordres públics o si finalment s’arxiva el cas.

La decisió de l’Audiencia Nacional no ha fet variar, de moment, la injusta situació que viuen els dos activistes. Tamara Carrasco continua confinada al seu poble, Viladecans, d’ençà que a l’abril el magistrat que instruïa la causa li va imposar la mesura cautelar de no sortir del seu municipi si no era per anar a treballar. Adri Carrasco, per la seva banda, seguirà exiliat a Bèlgica, atès que es manté l’ordre de crida i cerca que afecta tot el territori espanyol.

Familiars i amics dels dos joves ja han confirmat la seva assistència en l’acte de dilluns vinent a Girona per recollir el guardó en nom dels dos premiats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona