Política

ERC s’abstindrà i garanteix aprovar el pressupost d’Olot

L’equip de govern ha retirat l’Espai Cràter del capítol d’inversions i això ha facilitat el canvi de vot del grup municipal republicà

El PDeCAT continua negociant, però, amb la resta de grups del ple

La portaveu del grup municipal d’ERC, Anna Barnadas, a l’oposició del ple d’Olot, va anunciar ahir que variaran el sentit del seu vot, del no de l’últim ple cap a l’abstenció, i això permetrà aprovar el pressupost municipal del 2019. ERC ha dit que ha pres aquesta decisió perquè l’equip de govern, del PDeCAT, ha retirat la partida de 400.000 euros prevista per iniciar el projecte de l’Espai Cràter, que ha estat fins ara el principal escull d’aquest pressupost.

El PDeCAT té nou dels 21 regidors del ple i, per tant, l’abstenció dels cinc d’ERC és la garantia que prosperin. De fet, li cal un sol vot favorable o una abstenció, perquè en el ple passat va obtenir el suport de l’únic regidor d’Olot en Comú, perquè havia inclòs en el pressupost algunes de les seves propostes, com ara la piscina coberta municipal. De fet, l’equip de govern continua negociant amb la resta de grups, el PSC i la CUP. “A ERC sempre hem fet una oposició propositiva i no hem tingut mai cap intenció de bloquejar uns pressupostos, però no podíem donar suport a un pressupost que inclou un projecte de quatre milions d’euros i que hipoteca les inversions dels propers anys”, va explicar Barnadas. I hi va afegir: “L’equip de govern ha fet un exercici de responsabilitat i nosaltres li valorem el gest.” Anna Barnadas es va manifestar oberta a debatre sobre l’Espai Cràter. Segons ella, ara hi ha altres prioritats, com ara la inversió als barris, sobretot als plans integrals i actuació municipal de Sant Miquel i del nucli antic. A més, va remarcar que no estan d’acord amb el contingut del projecte pel model de promoció de patrimoni i pel model de turisme que vol impulsar.

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, va afirmar que no els ha costat treure l’Espai Cràter del projecte de pressupost, perquè era una partida que provenia de fons exteriors i va anunciar que el tiraran endavant per altres vies. En aquest sentit, va reconèixer que potser no s’havien explicat bé, quant al contingut del projecte i quant al finançament, i va avançar que posaran en marxa un ampli procés participatiu.

L’alcalde va explicar que demanaran que hi facin aportacions experts en l’àmbit museístic, científic, de la mobilitat, de l’educació, del turisme, etc. “Veurem com incorporar-ho a la comptabilitat municipal”, ha indicat, tot recordant que el centre hauria d’estar construït el desembre del 2020 perquè està subvencionat en un 50% pels fons europeus Feder.

LES XIFRES

400.000
euros
és la quantitat que incloïa el projecte inicial del pressupost municipal per a l’any vinent.
75%
és el percentatge
de subvenció compromès que té l’equip de govern d’Olot per a aquest projecte.
4
milions d’euros
costarà executar el projecte de l’Espai Cràter, als terrenys de can Marcé, rere El Torín.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia